Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 fiyatı ne kadar? Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 hangi ülkelere satıldı, hangi ülkeler aldı?

Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 fiyatları ne kadar? Ukrayna dışında hangi ülkelere satılmaya başlandı? Hangi ülkeler Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 alımını gerçekleştirdi? Vatandaşlar Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 fiyatlarını merak ediyor.

14.04.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-11:19) Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 fiyatı ne kadar? Bayraktar SİHA ve Bayraktar TB2 hangi ülkelere satıldı, hangi ülkeler aldı?

Türkiye tarafından üretilen silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiştir. 

Türkiye'nin son yıllarda Ukrayna'ya yönelik en önemli silah ihracatı TB2 Bayraktar SİHA'ları olmuştur. Baykar Makine tarafından 2019 yılında satışı gerçekleşen 12 adet TB2 Bayraktar SİHA'nın sonrasında 2021-2022 yıllarında da 24 adet daha satılması yönünde anlaşılmıştır.

Ayrıca 3 Şubat 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya gitmesinde TB2 Bayraktar SİHA'nın Ukrayna'da da üretim gerçeleşmesi adına fabrika kurumunun olacağı yönünde bilgiler vermiştir.

Bayraktar SİHA'ların tek kullanımı bir anlam içermemektedir. Bu sebeple Bayraktar SİHA'larda kullanılan Roketsan Mam-l ve Mam-c akıllı mühimmatlarının da Ukrayna'ya satışıda yapılmıştır. 

Bayraktar TB2 hangi ülkelere satışı gerçekleşti.

 Polonya, Libya, Ukrayna, Katar, Türkmenistan, Fas, Kırgızistan ve Fas gibi ülkelere ihracatı başladı. Son zamanlarda taleplerin artması  nedeniyle NATO üyesi ülkelere de satılmaya başlanılmıştır. 

Bayraktar TB2 hangi ülkelere satıldı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal