Baykar’dan heyecanlandıran paylaşım: Yüksek teknolojinin Kızılelma’sı

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olma özelliği taşıyan Kızılelma, Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi’ni başarıyla geçti. Baykar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kızılelma’nın uçuş görüntülerini ‘’Yüksek teknolojinin Kızılelma’sı’’ ifadeleriyle paylaşıldı.

02.04.2023-09:21 - (Son Güncelleme: 02.04.2023-09:21)

Baykar tarafından üretilen yerli insansız savaş uçağı Kızılelma bir testten daha başarıyla geçti. Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi’ni tamamlayan Kızılelma’nın uçuş görüntülerini paylaşan Baykar, görüntüleri ‘’Yüksek teknolojinin Kızılelma’sı’’ ifadeleriyle buluşturdu.

Yüksek teknolojinin Kızılelma’sı

Milli teknoloji hamlesi kapsamında yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olma özelliğini taşıyan Kızılelma'nın yolculuğu 2021'de başladı.

14 Kasım 2022 tarihinde üretim hattından çıkan Kızılelma, 14 Aralık 2022 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar Kızılelma bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluştu. 23 Ocak 2022 tarihinde ikinci uçuşuyla Sistem Tanımlama Testini başarıyla tamamladı.

Baykar Kızılelma

Son olarak 30 Mart 2022 tarihinde Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ni de başarıyla tamamlayan Kızılelma'da 2024 itibariyle seri üretime geçilecek.

Baykar’dan Kızılelma paylaşımı

Baykar, yerli ve milli imkanlarla tamamen özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olma özelliğini taşıyan Kızılelma'ya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

BAYKAR tarafından paylaşılan videoda, Kızılelma'nın uçtuğu anlara ilişkin görüntülere yer verildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal