Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ABD'li SİHA firmasına meydan okudu: Bakalım kim önce yapacak!

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TB3'ü kopyalayan ABD'li SİHA şirketine ilişkin: "Dün bir Amerikalı firma, 'kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız' diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak.” ifadelerini kullandı.

12.05.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-12:14)

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İTÜ'lü öğrenciler ile Milli Teknoloji Hamlesi söyleşisinde bir araya geldi. Söz konusu söyleşide TB3'ü kopyalayan ABD'li SİHA şirketine değinen Selçuk Bayraktar: "Dün bir Amerikalı firma, 'kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız' diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak." ifadelerinde bulundu. 

20'den fazla ülkeyle sözleşme imzalandı

SİHA'larla yerli ve milli savunma sanayiine katkıda bulunan Baykar hakkında da bilgiler veren Selçuk Bayraktar, şu ana kadar Baykar üretimi insansız platformların ihracatı için 20'den fazla ülkeyle sözleşme imzalandığını vurguladı. Bayraktar, 13'ünde bu insansız platformların aktif olarak kullanıldığını ifade etti.

Baykar'ın gelirlerinin %95'inden fazlasının ihracattan geldiğini söyleyen Bayraktar, Bayraktar TB2'nin dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen ve en yüksek fiyat ve performans seviyesine sahip SİHA olduğunu dile getirdi.

SİHA

ABD'li firma ilk biz yapacağız dedi

Selçuk Bayraktar, söyleşisinde yeni geliştirilen ve dünyanın kısa pistli deniz platformlarına iniş-kalkış kabiliyetine sahip olacak ilk SİHA'sı olması planlanan Bayraktar TB3'lere değindi.

Bayraktar, yeni TB3lere ilişkin ABD'li General Atomics şirketine meydan okuyarak: "Gerçi dün bir Amerikalı firma, 'kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız' diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak." ifadelerini kullandı.

ABD'li General Atomics şirketi tarafından geliştirilen MQ-9B STOL İHA, geçtiğimiz günlerde ilk kez kamuoyuna tanıtılmıştı.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal