Bayburt'ta Vaka Sayıları Düşüşte

Bayburt, 15- 21 Şubat tarihlerinde nüfusa kıyasla vaka sayısında en çok gerileme yaşanan şehir oldu. Geçen hafta tehlike grubunda olan şehir önlemlerle beraber vakaların azalması vatandaşları da mutlu etti.

01.03.2021-12:16 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-12:16) Bayburt'ta Vaka Sayıları Düşüşte

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden, koronavirüs pandemisinde bir haftada 100 bin nüfusta tespit edilen vaka sayılarında en fazla artış ile azalış olan şehirlerle ilgili tabloyu paylaştı.

Fahrettin Koca, paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor.”

Vaka sayısı düşen şehirler arasında birinci sırada olan Bayburt’ta, azalmanın devam ettiği gözlendi. 8-14 Şubat tarihlerinde açıklanan verilere göre 60,21 oranıyla yüksek tehlike grubunda olan şehirde yapılan kontrollerle beraber 15-21 Şubat tarihlerinde haftalık vaka sayısı 21,96’ya indi.

''BİZ DİKKAT ETTİĞİMİZ İÇİN BAYBURT'TA VAKALAR DÜŞTÜ''

Vaka sayısı azalan şehirler arasında Bayburt’un da olması şehirde mutlulukla karşılandı. Vaka sayısının azalması için kurallara riayet ettiklerini belirten İsmail Kızılaslan, “Vaka sayısı düştüğü için çok mutlu olduk. Maske ve mesafeye dikkat ediyoruz, hijyen kurallarına da uyuyoruz. Biz dikkat ettiğimiz için Bayburt’ta vakalar da düştü” şeklinde konuştu.

Herkesin kurallara riayet etmesi gerektiğini ifade eden Süleyman Çelik, “Bayburt’ta vakalar düştü. Maske ve mesafe kurallarına uyuyoruz. İnşallah Türkiye’de ve dünyada bu durum düzelir. İnsanlar acı içinde yaşarken, biz serbest yaşamışız neme lazım Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.

İbrahim Kılıç da, “Bu küresel bir salgın ve ancak küresel bir tedbirle biter. Bayburtlular olarak biz kurallara dikkat etmeye çalışıyoruz. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Bu kurallara uyarak, hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal