Batuhan Yaşar kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Türkiye Gazetesi Yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar hayatını kaybetti. Yaşadığı zehirlenmesi sonrasında durumunun kritik olduğu bildirilen Yaşar ne yazık ki mücadelesini daha fazla sürdüremedi ve hayata gözlerini yumdu. Batuhan Yaşar'ın hastalığının ne olduğu ise merak ediliyor.

06.03.2022-19:18 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-19:19) Batuhan Yaşar kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Türkiye Gazetesi Yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi olan Batuhan Yaşar cıva zehirlenmesi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Durumu kritik olan Yaşar bir süre yoğun bakım servisinde kaldı. Batuhan Yaşar'ın cıva zehirlenmesinden daha önce de sıkıntı yaşadığı biliniyordu. 

Batuhan Yaşar'ın ölüm sebebi ne?

Son hastaneye kaldırılmasından evvel öncesinde de cıva zehirlenmesi sebebi ile dört defa ameliyat olan Yaşar, bu rahatsızlığı sebebiyle tekrar ameliyat olacaktı. Ancak hastaneye yatmasının ardından vücudu enfeksiyon kaptı. Bunun ardından yoğun bakım servisine alınan Yaşar hakkında durumunun kritik olduğuna dair bilgi verilmişti.

Batuhan Yaşar

Cıva zehirlenmesi nedir, neden olur?

Cıva çok küçük miktarlarda bile etkili olabilen bir sinir sistemi toksinidir. Merkez sinir sistemini ve böbrek sistemini doğrudan etkilemektedir. Gelişim bozukluklarına, hareket ve beyin işlevi bozukluklarına neden olduğu bilinmektedir. Cıvanın kolay bir şekilde buharlaşarak, renksiz bir buhar halinde havaya karışması onu gizli bir toksin durumuna getirmektedir. 

Cıvanın solunması kimyasal akciğer yangısına, doku yıkımına yol açan bronşit oluşumuna neden olur ve etkilenim sürerse ölümle sonuçlanır. Anorganik cıva tuzları böbrek ve merkez sinir sistemine ileri derecede toksiktir. Metil cıva mikrotübül oluşumunu, nöronlarda protein sentezini engeller.Sinir sistemine aşırı derecede toksik etki yapmaktadır. Bu ise bu durum ile karşı karşıya kalan kişilerin hayati riskinin oluşmasına yol açmaktadır. 

Cıvanın vücudu yaptığı etkide, maddeye ne kadar maruz kalındığı gibi maruz kalan kişinin yaşı ve sağlık durumu da önem taşımaktadır. Ne kadar etkiye maruz kaldığı ise idrar, saç ve kan düzeyi ölçümü sonucunda anlaşılmaktadır. 

Metalik cıva buharına bağlı yüksek doza maruz kalmak, kısa süreli etkilenmeler sonucunda , akciğer hasarı, bulantı, kusma, ishal, kalp hızı ve kan basıncında artış, deride kızarıklık, göz tahrişi gibi bulgular gözlemlenmektedir.

Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili detayları bilgileri sayfasından yayınlamıştır. Bilgilere ulaşmak için "hsgm.saglik.gov.tr" adresini ziyaret ederek buradan ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Batuhan Yaşar kimdir, nerelerde görev yapmıştır?

1970 yılında Afyon ilinde dünyaya gelen Yaşar yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamlamış ardından ise 1988 yılında gazetecilik mesleğine başlayarak Türkiye Gazetesi’nde çalışmıştır. 

Yaşar birçok alanda muhabirlik yapmıştır. Bu alanlar içerisinde ise  Sağlık, Polis-Adliye, ve Başbakanlık bulunmaktadır. 1988 yılına denk Londra'da University of Westminster’de dil ve ekonomi eğitimini tamamlamıştır. Sonrasında ise TGRT ve Türkiye Gazetesi’nin Londra muhabiri olarak mesleğini yapmaya devam etmiştir. 

1998 yılında Türkiye'ye dönüş yapan Yaşar TGRT’de Diplomasi ve Savunma muhabiri olarak yeni bir görev almıştır. 

2000 yılına gelindiğinde ise TGRT Ankara Haber Müdürlüğü görevine yükselen Yaşar Neler Oluyor adlı programı hazırlamış ve sunmuştur. 

2006 yılında ise Fox TV Ankara Temsilciği görevini yerine getirirken 2007 yılında İHA Ankara Temsilcisi görevine geçiş yapmıştır. 2011 yılına gelindiğinde ise tekrar TGRT Ankara Temsilcisi görevine dönmüştür. Ölümünden önce ise 2015 yılında başladığı Türkiye Gazetesi köşe yazarlığını yapmaktaydı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal