Başsavcılık'tan sert hamle: İstanbul'da provokatif seçim paylaşımlarına hukuki müdahale!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel seçimlerle ilgili sosyal medyada yapılan provokatif ve manipülatif paylaşımlara karşı harekete geçti. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin paylaşılmasını ve kamu düzenini bozmaya yönelik eylemleri önlemek amacıyla resen soruşturma başlatıldı.

03.04.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-17:18) Başsavcılık'tan sert hamle: İstanbul'da provokatif seçim paylaşımlarına hukuki müdahale!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'yle ilgili , sosyal medya platformlarında artan provokatif ve gerçeğe aykırı paylaşımların, halkın bir kesimini diğerine karşı tahrik ettiği belirtilerek, bu tür hesapların incelenmesi için başsavcılık tarafından adım atıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu düzeninin korunması ve halkın huzurunu sağlama adına provokatif paylaşımlar yapan hesapları tespit ederek hukuki sürece sokacak. Bu kapsamda, sosyal medyada yerel seçimlere ilişkin gerçeği yansıtmayan bilgilerin alenen yayılmasına karşı sert bir tutum sergilenecek.


Sosyal medyanın yanlış kullanımına dikkat çekildi

Yetkililer, vatandaşların seçim sürecinde doğru bilgilere ulaşması ve manipülasyonlardan korunması için hukuki tedbirlerin alınacağını vurguladı. Ayrıca, sosyal medya platformlarında gerçek dışı ve manipülatif içeriklerle mücadelede kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararıyla, demokratik sürecin sağlıklı işlemesi ve seçimlerin adil bir ortamda gerçekleşmesi hedefleniyor. Söz konusu soruşturmanın sonuçları, kamuoyunun bilgisine sunulacak ve gerekli hukuki adımlar atılacak.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal