Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Baş ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?

Öğretmenlik mesleğini yapan vatandaşlar baş ve uzman öğretmenlik eğitimi ve sınavı konusundaki detayları arama motorları yardımıyla araştırıyor. Peki Baş ve uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman 2022? Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Soruların yanıtı haberimizde...

18.07.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-10:22)

Binlerce öğretmenin gündeminde baş ve uzman öğretmenlik eğitimi ve bu eğitim sonrasında yapılacak olan sınav bulunuyor. Yaklaşık 25 dakika olacağı düşünülen baş ve uzman öğretmenlik eğitim seminerlerinin ardından başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik için sınavlar yapılıyor. Öğretmenlik mesleğini yapan vatandaşlar baş ve uzman öğretmenlik eğitimi ve sınavı konusundaki detayları arama motorları yardımıyla araştırıyor. Peki Baş ve uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman 2022? Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? 

Baş ve uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman 2022?

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik eğitimi 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Uzman öğretmen eğitimi 35 iş günü, başöğretmen eğitimi ise 45 iş günü devam edecek. 

Uzman öğretmenlik eğitimleri 5 Eylül 2022 tarihinde, başöğretmenlik eğitimleri ise 19 Eylül 2022 tarihinde tamamlanacak. 

Öğretmenler baş ve uzman öğretmenlik seminerlerini günün her saati izleyebilecek. Ayrıca isteyen öğretmenler seminerleri erkenden bitirme hakkına da sahip olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) engelli öğretmenlerin de bu seminerlere katılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavları

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? 

Yazılı sınav için 26 Eylül-3 Ekim 2022 arasında başvuru yapılabilecek. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 19 Kasım'da 81 ilin tamamında gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de duyurulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları 4 Ocak 2023'te düzenlenecek ve uzman öğretmen/baş öğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023'ten itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim ve öğretim tazminatından yararlandırılacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal