Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan 0.99 faizli kredi açıklaması! Konut alım satımı için 3 yeni uygulama

Ev alacaklara müjdeli haber Başkan Recep Tayyip Erdoğan, konut alım-satımı için 3 yeni uygulama ve kampanyayı açıkladı. İşte haberin detayları...

10.05.2022-08:43 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-09:24) Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan 0.99 faizli kredi açıklaması! Konut alım satımı için 3 yeni uygulama

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren haber sonunda geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün, Külliye'de kabine toplantısına başkanlık etti. Neredeyse 3 saat boyunca süren toplantının ardından millete seslenen Başkan Erdoğan, konut alım-satımını kolaylaştıracak 3 müjdeyi duyurdu. Erdoğan, 3 paket ile ilgili detayları açıkladı. 

Birinci paket "İlk Evim Konut Finansman" 

İlk kez ve tek konut sahibi olacak vatandaşımıza, 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalardan dolayı 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanmaktadır.

İkinci paket "Genişletilmiş Konut Finansman"

Birinci ve ikinci el konutları da kapsamaktadır. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022'den önce açılan döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması ya da fiziki altınların Merkez Bankası'na satılarak karşılanma şartı ile birlikte alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecektir. Konut değeri 2 milyon lirayla sınırlı bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0.89 faizli konut kredisi içermektedir. Söz konusu paketin bir diğer amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk Lirası'na dönüşümünü teşvik etmesidir.

Üçüncü paket "İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti" 

İnşaat sektörüne yönelik pakettir. Mayıs ayının başından itibaren asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin hızlı bir şekilde en kısa zamanda tamamlanabilmesi adına 20 milyar liralık bir kaynak ayrıldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal