Başkan Erdoğan’ın sözleri Yunan medyasını telaşlandırdı

Başkan Erdoğan, Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Yunanistan'a net mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, "Bak Miçotakis, yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bunu bilesin" dedi.

21.01.2023-11:52 - (Son Güncelleme: 21.01.2023-16:31) Başkan Erdoğan’ın sözleri Yunan medyasını telaşlandırdı

Yunan medyasına bu açıklamalar büyük yankı uyandırırken "Eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür" sözleri ise Yunan manşetlerinde yerini buldu. Gazeteler, Başkan Erdoğan'ın adalar konusuna dikkat çektiğini ve Tayfun füzesi hakkında konuştuğuna dair söylemlerini öne çıkardı.

Türkler yürür bunu bilesin

Başkan Erdoğan, Esenyut’ta temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Yunanistan tarafına net mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, “Bak Miçotakis, yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bunu bilesin" dedi. Başkan Erdoğan’ın yaptığı bu açıklama Yunan medyasında büyük yer buldu.

Yunan basınında geniş yer aldı

"Eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür" sözleri ise Yunan manşetlerinde yer aldı. Gazeteler, Başkan Erdoğan'ın adalar konusuna dikkat çektiğini ve Tayfun füzesi hakkında konuştuğuna dair söylemlerini öne çıkardı.

Başkan Erdoğan, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’deki provokatör hareketlerine karşı Atine yönetimine seslendi. Başkan Erdoğan, adaların sulandırılmaması konusunda bir kez daha yineleyerek, Yunanistan Başkan Kİryakos Miçotakis’i uyardı.

Başkan Erdoğan’ın ifadeleri Yunan medyasında geniş yer aldı.Yunan gazeteleri "Eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür" ifadelerini manşetlerine taşıdılar.

Kathimerini gazetesinde "Erdoğan, Türk Tayfun füzesine işaret etti ve artık güçlü bir Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye, Tayfun adlı füzeyi üretti. Miçotakis'e 'akıllıca davranırsan, seninle işimiz yok" ifadelerine yer verildi.

Türkler yürür bilesin

Başkan Erdoğan'ın söz konusu uyarılarına Proto Thema gazetesi de geniş yer ayırdı. Erdoğan'ın yeni bir meydan okumada bulunduğu, adaların asker ve silahlardan arındırılması talebini yinelediği hatırlattı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal