Başkan Erdoğan'dan Yatırımcılara Çok Net TL ve Kur Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

31.12.2021-14:59 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-15:09) Başkan Erdoğan'dan Yatırımcılara Çok Net TL ve Kur Mesajı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında ASKON, faiz - enflasyon ilişkisi, ve son günlerde yaşanan dolar kurundaki dalgalanmalar  hakkındaki görüşlerini açıkladı.

ASKON SON DÖNEMDE DE İLKELİ TAVRI İLE FARKINI ORTAYA KOYMUŞTUR

ASKON hakkında düşüncelerini paylaşan Erdoğan ASKON üyelerini de tebrik ettiği konuşmasında; 'ASKON'u kurulduğu günden bu yana yakından izliyorum. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından ASKON'un üyelerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Orhan Aydın kardeşimizin başkanlığında yeniden oluşan yönetim kuruluna rabbimden muaffakiyetler niyaz ediyorum.' ifadelerini kullandı.


ASKON'un dünya Çapında büyük işlere imza atan iş insanlarımızı temsil etmekte olduğunu belirten Erdoğan; 'Güzide derneğimiz Anadolu'nun bağrından çıkıp önce bölgesinde sonra Türkiye'de ve nihayet dünya çapında büyük işlere imza atan iş insanlarımızı temsil etmektedir. Hakkı ve hakkaniyeti gözeterek büyütülen ASKON son dönemde de ilkeli tavrı ile farkını ortaya koymuştur.' dedi.

KURDAKİ DALGALANMAYI ORTADAN KALDIRDIK

Anadolu ASKON gibi sivil yapıların ekonomi için öneminin altını çizen Erdoğan; 'Ekonomide tarihi dönüşüm başlattık, kurdaki dalgalanmayı ortadan kaldırdık Konumu, bereketi, potansiyeli, ekonomik ve sosyal iklimi ile her dönem insanlığın gözdesi olan Anadolu ASKON gibi sivil yapılar vasıtasıyla bu vasıflarını geleceğe taşımaktadır. Bunun için Anadolu Aslanları kavramını önemli görüyorum.' dedi.

Açıklamasının devamında da dinleyicilere şükranlarını sunup gayretlerinde her zaman olduğu gibi yanlarında olacağını belirten Erdoğan; 'Kuruluşundan itibaren derneğimizin yönetiminde hizmet eden, yürütülen çalışmalara katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her hayırlı faaliyetinizde, gayretinizde sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim.' sözlerini kullandı.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Yeni küresel yönetim ve ekonomi sistemi içerisinde ülke olarak olmamız gereken yerde olmak için neler yapıldığını anlatan Erdoğan; 'Türkiye olarak sarsıntının acı sonuçlarından kendimizi korumakla ve dünya 5'ten büyüktür diyerek çarpıklıklara itirazımızı dile getirmekle kalmadık, yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hak ettiğimiz yeri almak için de harekete geçtik. Artık tüm gücümüzü ve imkanlarımızı istihdam ve istikrar odaklı yeni ekonomimizi yerleştirmeye ve geliştirmeye tezkif ediyoruz.' dedi.


Döviz kurundaki dalgalanma ve fiyatlardaki artışla ilgili Erdoğan; 'Üretim ve ihracat tarafında işler yolunda gidiyor. Bu süreçte önümüze sıkıntılar da çıkıyor. Son dönemde yaşadığımız önemli sorunlardan biri döviz kurundaki dengesiz dalgalanma ve fiyatlardaki fahiş artıştır. Bu iki sorundan döviz kurundaki dalgalanmayı kontrol altına aldık.' dedi.

Güven ve istikrarın yeni ekonomik anlayışın temelinde olduğunu belirten Erdoğan; 'Yılbaşından itibaren kurun bu hafta başındaki gibi makul seviyede istikrar kazanacağını değerlendiriyoruz. Amacımız hem iş insanlarımızı hem vatandaşlarımızı, 1 ay, 6 ay, 3 yıl sonrasını görebilecekleri yatırım ve tasarruf kararlarını verebilecekleri güven ve istikrar iklimine kavuşturmaktır. Bir defa şu ikiliyi unutmayacağız. Güven ve istikrar. Kuruluşumuzdan itibaren ekonomik anlayışımızı bu iki kavramın üzerine yerleştirdik.' sözlerini kullandı.

FAİZ ZENGİNİ DAHA ZENGİN, FAKİRİ DAHA FAKİR YAPAR

Ülke geleceği için doğru olanı yapmanın kendisi için önemini belirten Erdoğan şu sözleri kullandı; 'Kur üzerinden ülkenin ve milletin felaketi pahasına haksız kazanç sağlama niyetinde olanlar bunun bedelini ödemek mecburiyetinde kaldı. Yaşanan kayıplardan dolayı üzüntülüyüz. Ülkemiz ve milletimizin selameti için doğru olanı yapmak da boynumuzun borcudur.'

Türk Lirası bizim paramız diyen Erdoğan son günlerin tartışmalı konusu hakkında şu ifadeleri kullandı; 'Faizlerin düşük, kurun istikrarlı ve yatırımların arttığı bir ortam inşa ediyoruz. Vatandaşlarımızdan açıkladığımız pakete uygun şekilde tasarruflarını kendi paramızda tutmalarını, tüm işlerini kendi paramızla yürütmelerini istiyorum ve tavsiye ediyorum. Türk Lirası bizim paramız, biz onunla hareket edeceğiz. Biz yok şu dövizmiş, bu dövizmiş bunlarla değil.'

Faizin zengine daha çok para kazandırdığını ve fakiri de daha fakir yaptığını belirten Erdoğan; 'Bir de hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Faiz aşağı faiz yukarı. Arkadaşlar artık lütfen bu işi kitabımızdan bir defa çıkaralım. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Bunu bilecek, buna inanacak bununla yolumuza devam edeceğiz.' dedi.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINI KONTROL ALTINA ALACAĞIZ

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren TL'ye dönüşü daha da hızlanacağını belirten Erdoğan; 'Yılbaşından itibaren hem firmalarımızın, hem vatandaşlarımızın kendi paramıza dönüşü daha da hızlandıracaklarının işaretlerini görüyoruz. Alışverişi döviz üzerinden olmayan firmalarımıza da kendi paramız dışında finans aracı kullanmamalarını tavsiye ediyorum.' dedi.

Tüm imkanların yeni ekonomi modelini yerleştirmeye harcayacaklarını söyleyen Erdoğan; 'Paketi açıkladığımızdan itibaren mevduatta dövizden kendi paramıza ciddi dönüş başlamıştır. Tüm imkanlarımızı yeni ekonomi modelini yerleştirmeye harcayacağız. Şimdi de son dönemde yaşadığımız gibi döviz kurunda yurt içi talepte kaynaklanan ani, sert, rasyonel temeli olmayan iniş çıkışlar yaşanmasını engelleyecek tedbirleri aldık, alıyoruz.' dedi.


Yastık altında bulunan 5 bin ton altının ne kadarını ekonomiye kazandırılırsa ekonominin daha da güçleneceğini belirten Erdoğan; 'Bütün bunları serbest piyasa ekonomisi kurallarından sapmadan küresel ekonomik sistemdeki güçlü bağlarına zarar vermeden yapıyoruz. Altını tercih eden vatandaşlarımızı ellerindeki bu değeri finans sistemimize dahil etmeye çağırıyoruz. Yastık altındaki 5 bin ton altının ne kadarını ekonomimize kazandırabilirsek gücümüz o derece artacaktır.' dedi.

Enflasyonu ve fahiş fiyatların kontrol altına alma mücadelesinin önemi hakkında Erdoğan; 'Döviz kurunu yatay seyre geçirme ve altını sisteme kazandırma sistemini ne kadar hızlı yürütürsek enflasyonu ve fahiş fiyat artışlarını kontrol altına alma mücadelemiz de elimiz o derece güçlü olur.' ifadelerini kullandı.

FAİZ SEBEPTİR ENFLASYON NETİCEDİR

Bir süredir tartışma konusu olan faiz-enflasyon ilişkisi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan; 'Bizim de değerler silsilemiz var dimi? Bu silsileye inanıyorsak biz batının kapitalist mantığıyla hareket edemeyiz.' dedi.

Yurt dışından bazı ülkeleri ifade ederek Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 'İsrail'e bir bakın. İsrail'i değerlendirin. Acaba İsrail kendi içinde faiz enflasyon ilişkisini nasıl değerlendiriyor. ABD'ye bakın. Faiz nerede enflasyon nerede? Almanya, Fransa... Faiz nerede enflasyon nerede? Kendi ülkemizde en yakın çevremizde bile bazı dostlar, arkadaşlar faizle hareket etmenin gerekli olduğunu savunacak duruma geliyorlar. Bu can bu tende oldukça iddia ile söylüyorum: Faiz sebeptir enflasyon neticedir.'

DÖVİZ ÜZERİNDEN SALDIRANLAR BAŞARAMAYACAK

Kurdaki dalgalanmanın çekiciliğine kapılanlara seslenen Erdoğan şu ifadeleri kullandı; 'Hamdolsun bütçe tarafında herhangi bir sıkıntımız yok. Öngörülenden daha iyi gerçekleşmelerle yılı kapatıyoruz. İnşallah çok yakında bunu da göreceğiz. Kurdaki dalgalanmanın cazibesine kapılanlar nasıl bunun acı faturasıyla yüzleştiyse aşırı fiyata tevessül edenlerin durumu da farklı olmayacaktır.'

Terör örgütleriyle, siyasi sabotajlarla karşılaşıldığı halde büyük bir kararlılıkla yürümeye devam edileceğini açıklayan Erdoğan; 'Yaptığımız son düzenleme ile kendi paramızın getirisini dövizdeki muhtemel kazançla eşleştirerek sıcak para hareketleri üzerinden yürütülen manipülasyonların önüne geçmiş oluyoruz. Kararlılıkla ilerlemekten, siyasi sabotajlarla, terör örgütleriyle, ambargolarla vazgeçilemeyenler, Döviz Kuru üzerinden bize silah göstermeye kalktılar. Ama başaramayacaklar.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde vesayetle terör örgütleriyle yapılan mücadele hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan; 'Bizim silahımız onlardan daha güçlü. Bizim silahımız Nas. Unutulmamalıdır. Dün vesayetle, terör örgütleriyle, darbecilerle yaptığımız mücadele mesele nasıl Tayyip Erdoğan şu parti bu parti meselesi değil, ülkenin bekası meselesiyse aynı mücadeleyi veriyoruz.' açıklamasında bulundu.

TARİHİ MÜCADELEMİZE DESTEK OLUN

Herhangi bir şekilde ayrım yapmaksızın her vatandaşa seslenen Erdoğan; 'Bugün de ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir haline getirme mücadelemizi başarıyla sonuçlandıracağımızdan hiç endişeniz olmasın. Bunun nimetlerinden hep birlikte yararlanacağız. Hiçbir ayrım yapmaksızın her vatandaşımıza diyoruz ki, kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için gelin büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin ekonomi ayağında yürüttüğümüz tarihi mücadeleye destek olun.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal