Başkan Erdoğan’dan operasyon açıklaması: Her yerde imha edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye sınırlarında yürütülen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. ABD’ye uyaran Başkan Erdoğan, “Irak ve Suriye'den taciz eden teröristlere nefes aldırmıyoruz. Gerektiğinde kara unsurlarıyla da tepelerinde olacağız" dedi.

11.10.2023-15:35 - (Son Güncelleme: 11.10.2023-15:45) Başkan Erdoğan’dan operasyon açıklaması: Her yerde imha edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonların devam ettiğini dile getiren Erdoğan, ABD’ye uyarıda bulundu. “Irak ve Suriye'den taciz eden teröristlere nefes aldırmıyoruz. Gerektiğinde kara unsurlarıyla da tepelerinde olacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Gerektiğinde kara unsurlarıyla da tepelerinde olacağız"

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki inlerinden ülkemize saldırma hazırlığı yapan, bölgedeki unsurlarımızı taciz eden teröristlere nefes aldırmıyoruz. Hava harekatlarıyla, topçu birliklerimizle, gerektiğinde kara unsurlarımızla her an tepelerindeyiz.

Bir süredir yürüttüğümüz yoğun hava operasyonlarını daha da artırarak terör örgütü mensuplarını, onları her yerde imha edeceğimizi göstererek devam edeceğiz. Gerektiğinde kara unsurlarıyla da tepelerinde olacağız

Teröristlerin yanında yer alarak bize zarar verenlere cevabımızı önünde sonunda vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

ABD'ye çok net mesaj

Körfez Savaşı döneminden kalma hesaplarını Suriye'deki terör örgütüne arka çıkarak sürdürmeye çalışanların artık ortak milli çıkarlarımızın gerektirdiği aklı selim politikalara döneceklerini umut ediyoruz. Türkiye, müttefiklik ilişkileri içinde olduğu her devletin ve kurumun hukukuna saygılıdır. Onlardan da aynı şekilde kendi hukukuna saygı göstermelerini beklemektedir. Şayet bu denge kurulamazsa herkesin kendi politikalarını belirleme ve kendi yolunu çizme opsiyonu meşru hak haline dönüşür. Biz samimiyetle müttefiklerimizle birlikte güvenli, huzurlu, müreffeh bir ortak geleceğe yürümek istiyoruz. Bu ülkeye artık dayatmalarla gizli, açık siyasi oyunlarla, sinsi ekonomik tuzaklarla istikamet çizilemeyeceğini herkesin kabul etmesi şarttır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal