Başkan Erdoğan'dan Kıbrıs'a Tarihi Ziyaret! Dünya Buradan Verilecek 3 Mesaja Kitlendi

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz tarihinde Kıbrıs'ta olacağını belirtmesinin ardından dünya basınında gerçekleşmesi planlanan bu ziyaret büyük ses getirdi.

14.07.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 14.07.2021-14:46) Başkan Erdoğan'dan Kıbrıs'a Tarihi Ziyaret! Dünya Buradan Verilecek 3 Mesaja Kitlendi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere 20 Temmuz tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapacağı tarihi ziyaret şimdiden Batı dünyasında tarafından dört gözle bekleniliyor. 

Özellikle de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin ana gündemi haline gelen ziyarette gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı öne sürülen olası üç sürpriz açıklamaya kilitlenmiş durumda..

'ÜÇ SÜRPRİZ'

İngiliz basın kuruluşu BBC, üç sürpriz açıklama için, ''Bunların başında Kıbrıs karasularında doğalgaz bulunduğunun açıklanması, kapalı Maraş bölgesinin statüsünün değiştirilmesi veya adada kalıcı askeri üs kurulması gibi olasılıklar yer alıyor'' ifadesine yer verdi.  

KALICI ÜS İDDİASI

Avrupa basını Türkiye'nin adaya kalıcı askeri üsler kurması olasılığına da manşetlerine taşıdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜM DÜNYAYI İLGİLENDİRİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaya yapacağı ziyaretle partisinin grup toplantısında, ''İnşallah 20 Temmuz'da ben Kıbrıs'ta olacağım ve Kuzey Kıbrıs'tan gerekli mesajları tüm dünyaya inşallah oradan vereceğim ve onun için Kuzey Kıbrıs'ta olacağım. Çünkü Kuzey Kıbrıs'ta bizim bulunmamız, Kuzey Kıbrıs'tan bizim vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil tüm dünyayı ilgilendiriyor ve eğer siz bu kararlılığınızı göstermezseniz, bu duruşunuzu ortaya koyamazsanız, kimse sizi adam yerine koymaz,'' dedi.  

YUNAN MEDYASINDA PANİK MANŞETLERİ

20 Temmuz kutlamalarını ''Rumlar için kara bir gün'' olarak servis eden basın mensupları, provokatif mesajlar verdi. 20 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanan ziyarette, ''Erdoğan büyük haberler vermeye hazırlanıyor'' başlığıyla gündeme taşıyan Yunan medyası, yaşanılan panik havasını da gözler önüne serdi..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal