Başkan Erdoğan'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü'nde önemli mesaj: Kardeşliğimizin çimentosudur

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 'İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

12.03.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-17:54) Başkan Erdoğan'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü'nde önemli mesaj: Kardeşliğimizin çimentosudur

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milleti'nin yapmış olduğu bağımsızlık ve özgürlük kararlılığının, sahip olduğu kutsal değerlerinin mücadelesi için, birlik ve beraberliğiyle birlikte doğan gücünün eşsiz mısralarına yansıdığı şaheser İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizde kabulünün 101'inci yıl dönümünü kutladığını dile getirerek, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu metinlerinin başında gelen İstiklal Marşımız, milletimizin binlerce yıllık devlet birikimini ve medeniyet değerlerini akıllara ve gönüllere işlemiştir.

Milletimizin ortak değeri ve kardeşliğimizin çimentosudur

Başkan Erdoğan, İstiklal Marşı kardeşliğimizin sembolüdür diyerek, 'Merhum Mehmet Akif Ersoy'un istiklal harbimizin manevi cephesini tahkim etmek üzere kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milletimizin ortak değeri ve

kardeşliğimizin çimentosudur' dedi. Başkan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

'Millî Mücadele ruhunun sembolü olan İstiklal Marşımızda ifade bulan değerlere her zaman sahip çıkacak, yeni nesillerin de bu değerlerle yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız.


Tüm kahramanları hayırla ve şükranla yad ediyorum

Şanlı zaferlerimizle İstiklal Marşı'nın yazılması ve TBMM tarafından kabul edilmesinin 100. yılı vesilesiyle geçtiğimiz yılı İstiklal Marşı Yılı olarak açıklayarak, yıl boyunca düzenlenen özel etkinliklerle Milli Marşımızın anlam ve öneminin daha güçlü idrak edilmesini temin ettik.' dedi ve sözlerin ezeli kardeşliğimizin diri tutulacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti, 'Bütün bir millet olarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi her zaman diri tutacak ve İstiklal Marşımız etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz. İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını hayırla ve şükranla yad ediyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal