Başkan Erdoğan Yunan basınında manşet oldu: Batı ötesi bir güç

Türkiye’nin dünya siyasetinde önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yunan basını, Başkan Erdoğan’ın barı ötesi bir güce sahip olduğunu itiraf etti. İşte Yunan basınının Başkan Erdoğan analizi…

23.08.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 23.08.2023-11:27) Başkan Erdoğan Yunan basınında manşet oldu: Batı ötesi bir güç

Türkiye’nin dünya siyasetinde attığı başarılı adımlar, tahıl koridoru sürecindeki tavrı Yunanistan tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan hakkında bir analiz yayımlayan Yunan basını, “Erdoğan batı ötesi bir güç” ifadelerine yer verdi. 

“Erdoğan ve Türkiye batı ötesi bir güç”

Sabah’ta yer alan habere göre; Başkan Erdoğan’ın geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen seçimleri kazanmasının ardından, Türkiye’nin konum olarak ivme kazandığına dikkat çeken Yunan gazetesi bir analiz yayımlayarak "Türkiye Yüzyılı sloganını Türkiye'de binlerce kişi canlı olarak haykırdı" ifadelerine verdi. Pek çok uzmanın Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ile Türkiye'nin 'yükselen bir güç' olduğunu belirttiğinin altını çizen gazete, "Türkiye, ulusal olarak hak ettiği yeri almaya hazır" yorumunda bulundu.

Yükselişe geçen Türkiye’de Başkan Erdoğan’ın katkısının oldukça önemli olduğu ifade edilen analizde, "Erdoğan ile Türkiye'nin on yıllardır devam eden kimlik arayışı sonra erdi. Artık Türkiye, Batı'nın liberal ideallerini takip etse dahi, Batı'ya bağımlı olmayan Batı sonrası bir güç" denildi. Büyük başarılara imza atmış Türkiye’nin kurusu Atatürk’ten bahseden gazete, "Erdoğan öncesi kurulan kimlik daha çok jeopolitik bir konum üzerine kuruluydu. Ancak Erdoğan sonrası ile Atatürk'ün kurmak istediği Türkiye yolunda ilerleniyor" yorumunda bulunuldu.

Dünya Türkiye’nin duruşunu kabullendi

Türkiye’de Batılılaşma konusunun uzun süredir Gündem olduğu ancak her kesimin Batılılaşma yanlısı olmadığının altını çizen gazete, dönem dönem ABD ve Batı'nın Türkiye'ye öfke duyduğunu; ancak Türkiye'nin duruşunu bir yerden sonra kabullendiğine dikkat çekti. Başkan Erdoğan'ın dünyanın 'çok kutuplu' olduğunu düşünerek hareket ettiğini belirten gazete, "Türkiye, dünyanın hemen her yerindeki nüfuzunu geçerli kılmak için 'her kampta bir ayak tutuyor'" ifadelerine yer verdi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal