Başkan Erdoğan ve Kral Charles’den kritik telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Krallık Kralı III. Charles ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki kritik konuların ele alındığı belirtildi.

26.10.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 26.10.2022-11:14) Başkan Erdoğan ve Kral Charles’den kritik telefon görüşmesi

Geçtiğimiz haftalarda İngiltere Kraliçesi Elizabeth’ın vefat etti. Kraliçenin ölümü sonrası tahta Birleşik Krallık Kralı III. Charles geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni İngiltere Kralı dün telefonda görüşme gerçekleştirdi. Kritik görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri ele alındı.

Başkan Erdoğan ve Kral Charles’dan dikkat çeken görüşme

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başkan Erdoğan'ın Birleşik Krallık Kralı III. Charles ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği aktarıldı. Yapılan telefon görüşmesinde Başkan Erdoğan, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmiş olması dolayısıyla taziyelerini iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın görüşmenin detayına dair yaptığı açıklamada, Başkan Erdoğan, iki ülke arasında stratejik ortaklığa ve müttefikliğe dayalı münasebetlerin ve pek çok alana yayılmış güçlü iş birliğinin yeni dönemde de gelişeceğine inandığını ifade etti.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal