29.03.2022-15:07 (Son Güncelleme:29.03.2022-16:24)


1

CNN

CNN

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı haber yayıncısı CNN, bu önemli görüşmenin açılış bölümünü canlı bir şekilde izledi. Başkan Erdoğan'ın, görüşmelerden her iki ülke için de olumlu bir sonuç çıkması temennisini alan haber kuruluşu, Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy'e verdiği mesajları da kendi manşetine taşıdığı görüldü.



2

BBC

BBC

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış görüşmelerinde yapmış olduğu açılış konuşmasına vurgu yapan İngiliz medya kuruluşu BBC, Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy'i de ağırlama teklifini manşetine taşıdı. Erdoğan'ın, barış zemini için somut adımların atılması gerektiğini ifade eden BBC, Erdoğan'ın "Barışın ve ateşkesin sağlanması iki tarafın da faydasınadır." sözlerini taşıdı.



3

Haaretz

Haaretz

İsrail’de faaliyet gösteren Haaretz, tarihi görüşmede yapılan ifadeleri sürekli olarak kendi sitesinde verdi. Söz konusu gazete, barış görüşmelerine ev sahipliği yaparak arabuluculuk rolü üstlenen Türkiye'nin konumuna vurgu yaptı.



4

Deutsche Welle

Deutsche Welle

Görüşmeleri canlı takip eden bir diğer kuruluş işe Alman Deutsche Welle oldu. İstanbul'da başlayan barış görüşmelerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla veren Alman basın organı, Erdoğan'ın tüm dünyaya seslendiği barış konuşmalarını manşete aldı. Ateşkes lideri çağrısı yapan Erdoğan'ın "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz." ifadeleri öne çıkan başlıklardan biri oldu.



5

Le Figaro

Le Figaro

Fransız basın kuruluşu Le Figaro da, Dolmabahçe’de gerçekleşen tarihi toplantıyı canlı takip eden kuruluşlardan bir diğeriydi. Le Figaro, Erdoğan'ın açılış konuşmasında odaklanırken, "Müzakere süreci, barışa dair ümitleri yeşertmiş, tüm dünyayı heyecanlandırmıştır. Görüşmeleri bu kapsamda canı gönülden destekliyoruz." sözleri kullandığının altını çizdi.



6

Jerusalem Post

Jerusalem Post

İsrail’e ait bir diğer kuruluş olan Jerusalem Post ise, tarihi görüşmeleri ilgiyle takip edenler arasındaydı. Barış görüşmelerindeki gelişmelere yer veren JP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile geçtiğimiz günlerde yaptığı telefon konuşmasına vurgu yaptı.



7

The Guardian

The Guardian

Müzakere görüşmelerini canlı yayınlayan kuruluşlardan bir diğeri olan İngiliz The Guardian da, özellikle Başkan Erdoğan'ın açılış konuşmasındaki önemli satır başlıklarını öne çıkardı. Erdoğan'ın, liderler zirvesi çağrısı yaptığını ifade eden The Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir" ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR