Başkan Erdoğan Talimatı Verdi, Döviz Kuru Manipülasyonlarının Önüne Geçilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla beraber Devlet Denetleme Kurumu döviz kurları ile yapılan manipülasyonların önüne geçecek.

27.11.2021-12:35 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-15:50) Başkan Erdoğan Talimatı Verdi, Döviz Kuru Manipülasyonlarının Önüne Geçilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile birlikte döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılması ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu (DDK) harekete geçti.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hizmetlerine devam eden DDK. Başkan Erdoğan'ın talimatı üzerine döviz kurlarında yapılan manipülasyonlar hakkında inceleme başlatan DDK manipülasyon yapan kişiler hakkında işlem başlatacak.

DDK'YA SINIRSIZ YETKİ VERİLDİ

Yapılan açıklamalarda manipülasyon yapan kişi veya kurumlara karşı DDK'ya verilen yetkilere yer verildi. Yapılan açıklamada şu ifadelerden bahsedildi; DDK, kuruluş ve birimlerin her kademe ve rütbedeki görevlileriyle doğrudan yazışmaya, gerekli gördüğü elektronik ve fiziki ortamdaki gizli veya açık her türlü bilgi, belge, defter, kayıt, envanter, malzeme, mühimmat, taşınır ve taşınmazları işlem ve olayın her safhasında incelemeye, mahiyetleri uygun olanları gerektiğinde belirlediği yere istemeye veya getirtmeye, bilgi almak üzere her kademe, rütbe ve sınıftan ilgilileri çağırmaya, kurum ve kuruluşlardan temsilci istemeye yetkili.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal