Başkan Erdoğan Siirt'te 75 Kamu ve Özel Sektör Yatırımına Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Siirt'te yapılacak törenle birlikte 75 kamu ve özel sektör yatırımının açılışı gerçekleştirilecek.

04.12.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-12:41) Başkan Erdoğan Siirt'te 75 Kamu ve Özel Sektör Yatırımına Katılacak

Söz konusu törenle birlikte, Siirt-Eruh kara yolu üzerindeki Zarova Çayı üzerinde yapımı gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Millet Bahçesi, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Türk-Katar ortaklığı ile birlikte 102 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Çinko İzabe Tesisi başta olmakla birlikte, 72 kamu ve 3 özel yatırım da faaliyete geçecek.

BAŞKAN ERDOĞAN BÜYÜK BİR HEYECANLA SİİRT'TE BEKLENİYOR

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Başkan Erdoğan'ın kente teşriflerini büyük bir heyecan duygusuyla birlikte beklediklerini ifade etti.


Siirt'in Başkan Erdoğan için ayrı bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Hacıbektaşoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın Siirt ile çok özel bağları var. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin Siirtli olması, okuduğu bir şiir yüzünden hapis yatması ve Siirt'ten seçilmesi hem kendi siyasi hayatında hem de demokrasi hayatında çok önemli mihenk taşıdır. Siirt olarak bizler de halkımızı Sayın Cumhurbaşkanımızla kucaklaşmayı bekliyoruz.'

BAŞKAN ERDOĞAN'IN ZİYARETİYLE SON 3 YILDA TAMAMLANAN YATIRIMLARIN AÇILIŞLARI YAPILACAK

Kentte çok ciddi kamu yatırımlarının olduğuna dikkatleri toplayan Hacıbektaşoğlu, Başkan Erdoğan'ın ziyareti ile birlikte son 3 yıl içerisinde tamamlanan özel ve kamu yatırımlarının açılışlarının gerçekleştirileceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Vali Hacıbektaşoğlu sözlerine kent için gelişmesi gerekli görülen sektörleri şu ifadeler ile belirtti; 'İlin ve bölgenin terör örgütü PKK'dan temizlenmesiyle yer altı ve yer üstü kaynakları işlendi. Kentte tarım, hayvancılık ve turizm sektörünün gelişmesi ve madenlerin işlenmesi noktasında çok önemli özel sektör yatırımları gerçekleşti.'

TÜRKİYE'NİN İLK ÇİNKO İZABE TESİSİ

Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Türk-Katar ortaklığı ile birlikte 102 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Çinko İzabe Tesisi'nin açılışının da olacağını ifade eden Hacıbektaşoğlu, tesiste deneme üretiminin başladığını, çok önemli bir yatırım olduğunu da sözlerine ekledi.

Söz konusu tesisin Türkiye'nin ilk çinko izabe tesisi olduğuna dikkatleri çeken Hacıbektaşoğlu, Türkiye'nin bu konu hakkında çinko ihtiyacını yurt dışından karşıladığını, yatırım ile birlikte ilk planda 30 bin, tamamlandığı takdirde 90 bin ton yıllık çinko levha üretimi yapılacağı bilgisini meraklıları için paylaştı.

SİİRT VE HAKKARİ'DE 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

'İlk planda 30 bin ton üretim ile yaklaşık 230-240 milyon dolar bir üretim gerçekleştirecek ve bu para dışarıya gitmeyecek, ülkemizde kalacak.' ifadelerini kullanan Hacıbektaşoğlu, tesisin katma değeri çok yüksek bir yatırım olduğunu, tam kapasite ile birlikte hizmete girmesi neticesinde Siirt ve Hakkari'de 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; 'Bu yatırımın tamamlayıcı yatırımları var. Aynı zamanda sülfürik asit kurşun fabrikası ve kireç fabrikası tamamlayıcı yatırımlar olarak gerçekleşecek. Bu çalışmaların da tamamlanmasıyla toplam 250 milyon dolarlık bir yatırımın yapılacak.'


ZAROVA KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞI YAPILACAK

Siirt-Eruh kara yolu üzerinde yapımı tamamlanan ve kentin Şırnak ile ulaşımını konforlu bir hale getirecek olan Zarova Köprüsü'nün de açılışının yapılacağını ifade eden Hacıbektaşoğlu, köprünün çok büyük ve öne çıkan bir yatırım olduğunu ve bu açılış ile birlikte Siirt-Eruh yolunun da tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Açılışlar arasında Şirvan Barajı ve HES'in de bulunduğunu aktaran Hacıbektaşoğlu, '2 milyar 500 bin liranın üzerinde 75 kamu ve özel sektör yatırımlarının açılışları yapılacak.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal