12.11.2021-16:54 (Son Güncelleme:12.11.2021-17:49)


1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenecek Türk Konseyi 8. Zirvesi'ne katılıyor.



2

Konuşmasına üye ülkelerin liderlerini selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarına şu cümleler ile başladı; "Aile Meclisimizin, Kadirli Doğanım Sayın Berdimuhammedov’un da gözlemci olarak iştirakiyle ikmalinden ayrı bir memnuniyet duyuyorum."



3

TÜRK DEVLETLERİ İLKLERE ŞAHİTLİK EDECEK Konuşmasının devamında, Türk devletlerinin yakın zaman içinde ilkleri yaşayacağını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmayı şu şekilde devam ettirdi; "Kurumsallaşmasını geliştiren, bölgesinde ve ötesinde itibarını artıran Konseyimizin adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştiriyoruz. Tabii bu tarihi değişikliğin sadece sözde kalmaması, fiiliyata da dönüşmesi gerekiyor. Gerek sekretaryanın yapısı ve çalışma usulleri gerek siyasi, iktisadi ve toplumsal dayanışmamız aile meclisimizin örgüt niteliğini yansıtmalıdır. Ülkelerimizi ve bölgemizi ilgilendiren meseleleri ve fırsatları istişare etmek için teşkilatımızdan daha fazla faydalanmalıyız.



4

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Dünyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi; "Türk Dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin maruz bırakıldığı tecrit ve ambargonun hafifletilmesinde kıymetli desteklerinize güveniyorum. İslam ve yabancı düşmanlığı gibi çağımızın vebası olan yıkıcı akımlarla mücadelede birlikte hareket etmeliyiz.



5

TÜRK DEVLETLERİ İLKLERE ŞAHİTLİK EDECEK Konuşmasının devamında, Türk devletlerinin yakın zaman içinde ilkleri yaşayacağını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmayı şu şekilde devam ettirdi; "Kurumsallaşmasını geliştiren, bölgesinde ve ötesinde itibarını artıran Konseyimizin adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştiriyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR