Başkan Erdoğan müjdeyi açıkladı: 1 yıl ücretsiz olacak

Merakla beklenen Karadeniz gazı Başkan Erdoğan’ın katılımı ile Filyos’ta yakıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, vatandaşa müjdeyi verdi. Ücretsiz olacak. İşte detaylar…

21.04.2023-09:28 - (Son Güncelleme: 21.04.2023-11:54)

Karadeniz Doğal Gazını Devreye Alma Töreni’nde açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, : "Konutlardaki doğalgaz 1 ay, mutfak ve sıcak su tüketimindeki doğalgaz da bir yıl ücretsiz” dedi. İşte detaylar…

Doğal gazda fatura müjdesi

AA’da yer alan habere göre; Zonguldak Filyos'ta Karadeniz Doğalgazını Devreye Alma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı müjdeleri peş peşe sıraladı. 

İşte Başkan Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları; 

“İKİ BAYRAM BİRDEN: Filyos'ta 2 bayramı bir arada kutlamak üzere bir aradayız. Birisi Ramazan Bayramıdır, tebrik ediyorum. İkinci bayramımız, ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.

710 MİLYAR METREKÜP: Bu projenin ilk adımını, 2020 Ağustos'unda Filyos'un 175 km açığındaki Sakarya Gaz sahasında, Fatih gemisinin sondajıyla atmıştık. Tuna 1 kuyusunda, 320 milyar metreküplük rezerv olduğu gösterildi. İlave sondajla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi. Fatih'e Kanuni'nin katılmasıyla rezerv miktarı 540 milyar metreküpe çıktı. Yavuz gemimizin de katılmasıyla gaz miktarı 652 milyar metreküp olarak tescillendi. Çaycuma-1 kuyusunda da 58 milyar metreküp rezerv keşfi yapıldı. Karadeniz'de gaz rezervimiz 710 milyar metreküpe ulaştı.

10 BİN PERSONEL: Ocak 2021'de kara tesisinin inşasına başladık. 10 bin personel, 50 geminin geceli gündüzlü çalışmasının gururu milletimizin tamamına aittir. Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren gazı kullanılabilir hale getirme süresini 3 yılın altına indirdik. 32 ay aradan sonra bugün bu yolculuğun en mutlu anına geldik.

İHTİYACIN YÜZDE 30'U: Sakarya sahasından günde 10 milyon metreküp, ilerleyen süreçte 40 milyon metreküp günde gaz çıkaracağız. Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yüzde 30'unu buradan karışlayacağız.

İKİ MÜJDE: Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her bir ferdine yansıyacak şekilde unutmuyoruz. Ülkemizin her bir hanesinde doğalgaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgazın ücreti faturalardan düşülecek.

1 AY HİÇ ÜCRET YOK: Karadeniz gazının sevincini mutluluğunu coşkusunu 85 milyon doya doya yaşayabilelim diye ikinci müjdemi açıklıyorum. 1 ay boyunca tüm konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanında ısınma dahil doğalgaz tüketiminin tamamını bir ay süreyle ücretsiz yapıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.” 

Başkan Erdoğan Karadeniz gazı açılış konuşması

Başkan Erdoğan meşaleyi yaktı 

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından meşaleyi ateşledi. Erdoğan, "İşte şimdi bu yolda Allah'ın izniyle, Karadeniz doğalgazını ateşliyoruz ve milletimiz artık kendi gazını kullanmaya başlıyor. 85 milyonumuza hayırlı olsun, rabbim bizlere bugünleri de nasip etti, bereketi bol olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Mankurtları üzüyoruz

Başkan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada muhalefete tepki gösterdi:

"Milletimize gerçekten büyük gurur yaşatırken bazılarını da üzüyoruz. Siyasi ikballerini insanımızın sıkıntılarına bağlayanları üzüyoruz. Türkiye'nin başarılarından rahatsız olanları üzüyoruz. Kandil'deki eli kanlı terör baronlarını, Pensilvanya'daki hainleri üzüyoruz. Senelerce bizi enerji yarışının dışında tutanları üzüyoruz. Milletimizin sevinci, gururu, heyecanı ve zaferleri karşısında kabus gören mankurtları üzüyoruz. Daha ilk günden itibaren yapamazsınız diyen, hayırlı her işe çamur atan bay bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz."

Albayrak ve tüm ekibe teşekkür

"Bu projenin sismik aramasından sondajına kuyularının açılmasından borularının döşenmesine, kara tesisi inşasına gazın sisteme verilmesinden bu yana önceki dönem Enerji Bakanı Berat Bey (Albayrak), sonra Fatih Bey (Dönmez) sonra TPAO yönetim kurulu başkan ve ekibine şahsım milletim adına teşekkür ediyorum."

2 bin madenci alınacak

Erdoğan, madencilerle ilgili de müjde paylaştı:

"İnşallah daha önce verilmiş sözü de madencilerimizle ilgili bin kişilik eleman alımı demiştik 2000 kişi ile perçinliyoruz. 2000 madencimizi de iş sahibi yapacağız. Şu yerin altının dili olsa da konuşsa. Buralarda ne şehitler verdik. Bu şehitlerimizin emekleri, alın terleri üzerinde bu millet geleceğe yürüyor."

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal