Başkan Erdoğan İmzaladı: Kentsel Dönüşüm İçin Kredi Tutarı Değişti

Kentsel dönüşüm kredileri ile ilgili bir son dakika kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan'ın imzasıyla, kentsel dönüşümde riskli yapıların yenilenmesi için ayırılan kredi tutarları iki katına çıkarıldı.

02.02.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-11:43)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de bir karar yayımlandı. Yayınlanan "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 5144)" kararı kapsamında, bir önceki uygulamada Güçlendirme Kredisi olarak 80 bin lira verilirken yeni uygulamada bu oran iki katına çıkarılarak 160 bin lira oldu.

İKİ KATINA ÇIKARILDI

Resmi Gazetede yayınlanan karar kapsamında: konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi ve işyeri edinme kredisi tutarları da 200 bin liradan iki katına çıkarılarak 400 bin liraya yükseltildi.

Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri için de her bir bağımsız bölüm için 1 milyon lira olan kredi tutarı iki katına çıkarılarak 2 milyon lira oldu.


KULLANDIRILMA SÜRESİ 2 YILA ÇIKTI

İki katına çıkarılan kredi tutarlarına ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi de iki katına çıkarıldı. Azami ana para ödemesiz dönem sayısı da konut edinme kredisi ve işyeri edinme kredisinde 1 yıldan 2 yıla çıkmış oldu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal