Başkan Erdoğan Açılışını Yarın Yapacak: Afrika'nın Gururuna Türk İmzası!

Başkan Erdoğan'ın, Afrika'nın dört bir yanına yaptığı ziyaretler Türk iş insanlarına iş imkânları kazandırdı. Bu yıl, Afrika Uluslar kupasında şampiyon olan Senegal'in dünya standartlarına sahip stadyumunu bir Türk firması başkent Dakar'da inşa etti.

21.02.2022-10:04 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-11:16) Başkan Erdoğan Açılışını Yarın Yapacak: Afrika'nın Gururuna Türk İmzası!

Başkan Erdoğan'ın 'kazan-kazan' stratejisini benimseyip Afrika'ya yaklaşımı ve 'Biz buraya doğal kaynaklarınız altın, elmas veya petrolünüz için gelmiyoruz. Biz birlikte kalkınmayı esas alıyoruz' söylemi Afrika'nın her ülkesinde karşılık buldu.

ÇİN KADAR UCUZ AVRUPALI KADAR KALİTELİ

Kıtada, stratejik üstünlük kazanan Çin'e karşı, Türkiye'nin varlığı Batı dünyasının da ilgi ve dikkatini çekti. Afrika'da ise Türk Şirketleri için 'Çin kadar ucuz Avrupalı kadar kaliteli 'değerlendirmesi yapılmaya başlandı.


17 AY GİBİ KISA SÜREDE BİTTİ

Afrika Kupasında Mısır'ı yenerek şampiyon olan Senegal'a gurur veren uluslar arası standarta sahip 50 bin kişi kapasiteli Senegal Ulusal Stadyumu,Türk firması Summa İnşaat tarafından pandemi şartlarına rağmen 17 ay gibi kısa sürede bitirildi.

2020 yılında temeli atılan Şubat ayında yapılması sonrasında Mart ayında dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle 6 ay çalışma yapılamayan stadyumun her türlü lojistik, tedarik zorluklarına karşın 17 ay gibi kısa bir sürede inşa edilmesi uluslararası müteahhitlik literatürüne girmesi gereken örnek bir başarı hikayesi olarak belirtiliyor.

ŞANTİYEDE 2500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Şantiyede üçte ikilik kısmı Senegalli kalan kısmı ise Türk olmak üzere toplamda 2500 kişi istihdam edildiği projenin tamamı için 1.450 konteyner sevkiyatı, 3 kargo uçağı nakliyesi ile gerçekleştirildi. Tüm Mimarlık ve Mühendislik disiplinlerinin Türk firmalar liderliğinde gerçekleştiği inşaatta 155yerel firma haricinde 349 Türk tedarikçi ve 8 uluslar arası firma ile çalışıldı.


KOMPLEKS İÇİNDE TELEVİZYON STÜDYOLARI

Stadyum Kompleksinde 4,5 hektar üzerinde kurulu 8 kulvarlı 400 metrelik atletizm pisti, iki adet antrenman sahası, 2000 kişilik bir tribün de inşa edildi.13,5 hektarlık bir alan üzerine kurulan Stadyum kompleksi içinde 67 bin 800 metrekarelik kısmı üzerinde 20 bin metrekare kapalı bölüm yer alıyor.

Maç öncesi ve sonrası konferanslar için 244 kişilik basın konferans salonuna da yer verilen stadyumda, antrenörler ve gazeteciler için simultane tercüme sistemi, tam donanımlı 4 TV stüdyosu ile 293 kişilik bir toplu basın odası da hizmet verecek.

TÜRKİYE'NİN ALTIN GOLÜ

Türkiye'nin, Dünya kupasında Senegal'le unutulmayacak bir anısı var. 2002 yılında yapılan Dünya Kupası'nda Türkiye Senegal'ı altın golle yenerek yarı finale yükselmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal