Başıboş köpek saldırısı devam ediyor: Okula giderken köpeklerin saldırısına uğradı

Ankara'da lise öğrencisi Efe Sarıkaya (15) sabah okula yaklaştığı sırada sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Efe, hastanede tedaviye alındı.

07.06.2022-18:00 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-18:02) Başıboş köpek saldırısı devam ediyor: Okula giderken köpeklerin saldırısına uğradı

Çankaya ilçesindeki Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 1'inci sınıf öğrencisi Efe Sarıkaya, dün sabah okulun bahçesine gireceği esnada sokak köpeklerinin saldırısına maruz kaldı.

Tahminen 10 köpeğin arasında kalan Efe, öğretmenlerin göstermiş olduğu müdahalesiyle birlikte kurtarıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Efe, çağrılan ambulansla Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Efe Sarıkaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.


'Psikolojisi çok kötü durumda'

Bir hayvan sever olarak sokaklarda çocuklarımızın rahatça dolaşmalarını istiyorum diyerek sözlerine şu şekilde devam eden Efe'nin babası Feridun Sarıkaya, 'Bütün vücudunda diş izleri var. Doktorlarımız durumunun iyiye gittiğini söyledi. Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bu konularda biraz daha sağduyulu davranmalarını bekliyoruz.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Köpekler çocuğumu sırt, bacakları, kalçaları ve sol bacağını ısırmış. Psikolojisi çok kötü durumda. Ben bir hayvan sever olarak çocuklarımızın güzelce yaşamasını ve sokaklarda korkmadan oyunlar oynamasını istiyorum. Ben hayvanları çok seviyorum. Benim çocuğum da hayvanları çok seviyor. Oğlumla birlikte sokakta hayvanlara yemekler verirdik; ama çocuklarımız da bu duruma gelmesin. Bu duruma kimsenin çocuğu gelmesin' şeklinde açıklamalarda bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal