Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı Bölgelerine Saldırı: 2 Ölü, 10 Yaralı

Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılan Suluk beldesi ile Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Çobanbey beldesinde terör saldırıları oldu.

28.10.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-17:25)

Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılan Suluk beldesi ile Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Çobanbey beldesinde terör saldırıları oldu.

Tel Abyad'ın güneydoğusundaki Suluk beldesinde bomba yüklü araçla gerçekleşen terör saldırısında bir sivil öldü, 7 sivil yaralandı.

Türkiye-Suriye sınırındaki Çobanbey'in güneyinde ise yola tuzaklanan bir mayının patlaması sonucu bir ölürken, saldırıda yaralanan 3 sivil Çobanbey Hastanesi'ne sevk edildi.

Saldırıların olduğu noktalara ulaşım sağlayan Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri ve yerel güvenlik güçleri, saldırıların terör örgütü YPG/PKK tarafından gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinin güney kırsalındaki bir köyde, önceki gün pazar yerinde bomba yüklü bir motosikletin infilak ettirilmesi sonucu 3'ü çocuk 5 sivil yaralanmıştı.

Bölgede YPG/PKK'nın son günlerde SMO'nun kontrolündeki yerleşim yerlerinde bombalı araçları etkisiz hale getirilerek eylemler düzenlemesi dikkati çekiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal