Barcelona'da bir dönem sona eriyor: Xavi kararını verdi

Barcelona'nın ligde Villareal'e 5-2 yenilmesi sonrası Katalanların hocası Xavi Hernandez, çarpıcı bir karar aldı. İşte detaylar...

28.01.2024-01:19 - (Son Güncelleme: 28.01.2024-01:19)

İspanya Ligi La Liga’nın 22. Haftada Barcelona, Villareal’i konuk etti. 41’de Villareal Moreno ile golü buldu. İkinci yarıda ise gol yağdı. Akhomach ise 54’te skoru 2-0’a getirdi. Sonrasında ise İlkay ve Pedri ile Barça skoru 2-2’ye getirmesinin ardından Eric Bailly kendi kalesine attı ve skor Barcelona lehine 3-2 oldu.

Xavi takımdan ayrılıyor

Guedes, Sörloth ve Morales’in golleri adeta Katalanları yıktı ve maç 5-2 sona erdi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Xavi, sezon sonunda görevinden ayrılacağını söyledi. Xavi açıklamasında, "30 Haziran'da takımdan ayrılacağım. Bu, başkanla ve ekiple konuşup aldığımız bir karar. Barcelona'nın değişikliğe ihtiyacı var. Her şeye rağmen çok iyi bir sezon geçirebileceğimizi düşünüyorum. Kendimden önce kulübü düşünmem gerekiyor. Bu kararın oyunculara ve kulübe yardımcı olacağını düşünüyorum. Barcelona'ya engel olmak istemiyorum. Başkan Joan Laporta'ya teşekkür etmek istiyorum. O, harika biri. " dedi.

Zirvenin uzağında kaldı

Öte yandan ligde geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan Barcelona, bu sezon zirvenin uzağında kaldı. 22 hafta sonunda 8 maçta puan kaybı yaşayan Barcelona 44 puan topladı. Lider Real Madrid'in 10 puan gerisinde yer alan Barcelona, ikinci sıradaki Girona'ın 8 puan ardında üçüncü sırada yer alıyor.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal