Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez'in Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi'nde oynadıkları rövanş maçı sonrası açıklamaları dikkat çekti!

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'ı 2-1 yenerek çeyrek final biletini alan Barcelona'da teknik direktör Xavi Hernandez'in Galatasaray ile ilgili yaptığı açıklamalar çok konuşuluyor.

18.03.2022-09:43 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-10:31)

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda temsilcimiz Galatasaray'ı 0-0'ın rövanşında İstanbul'da 2-1 deviren Barcelona çeyrek final biletini alan taraf oldu. Maçın ardından Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti.

Sarı kırmızılıların oyununu değerlendirdi

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Xavi Hernandez, Galatasaray'ın futbolu ile ilgili olarak 'Galatasaray çok iyi savunma yaptı. Bu maçı kazanmamızın çok büyük değeri var. Oyuncularımı tebrik ederim çünkü nasıl ve ne zaman atak yapacaklarını biliyorlar. Bu çalışma ve çabaları için çok mutluyuz. İlk maça göre ikinci maçta çok daha iyi oynadık. Daha sabırlı ve kişilikli oynadığımızı söyleyebilirim. Her iki maçta da rakipten üstündük ve doğal olarak çeyrek finale biz çıktık. Maç maç bakıyoruz. Galatasaray maçı bizim için çok önemliydi. Bu kupayı kazanmak istiyoruz'

Atmosfer hakkında konuştu

'Maçta sakin kalmak mümkün değil rekabetçiyseniz. Tansiyon yüksekti. Kariyerimde gördüğüm en iyi ambiyanslardan biriydi. Buna göre hazırlandık. Geri düşmemize rağmen iyi tepki verdik. Atmosfer mükemmeldi. Nasıl tepki vermemiz gerektiğini biliyorduk.'

'Bence iyi oynuyorduk. Merkezde iyiydik. Açık alanlar yaratmak gerekiyordu. Oyuna derinlik katmamız gerekiyordu. İlk yarıda Galatasaray'dan daha iyiydik zaten. Oyuna derinlik katarak devam ettik ve kazandık.' ifadelerine yer verdi.

Xavi Hernandez, Galatasaray hakkında konuştu.

Kerem Aktürkoğlu hakkında konuştu

Xavi Hernandez, genç yıldız Kerem Aktürkoğlu hakkında ise Kenarda oldukça aktifim, rekabetçi bir insanım. Normalde sakin bir insanım. Ama rekabetçi bir insansanız sahada hareketli olmamanız mümkün değil. Kerem çok hızlı bir oyuncu, Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biriydi, ona iyi önlem aldık. Oyunu domine ettik. Atmosferin nasıl olacağını biliyordum, o yüzden iyi bir karşılık verdik.'

Kupayı kazanmak istediklerini aktardı

Xavi Hernandez son olarak ise UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmak istediklerini belirtti. Teknik adam konuyla alakalı olarak, 'Yeni deneyimlediğimiz bir kupa. Sevilla'yı favori olarak görebilirim çünkü birden fazla kez bu kupayı kazandı. Ama iyi ilerliyoruz, bu kupaya talibiz. Bu maç bir sabır maçıydı. Bizim için çok önemli bir maçtı, kazandığımız için mutluyuz.' diyerek açıklamalarına son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal