Banyoda Uzun Süre Kalmak Buna İşaret Ediyor!

Yale Üniversitesi’nde yapılan bir dizi araştırma sonucunda banyo ya da duşta uzun süre kalmanın nedenleri ve sonuçları derlenmiş.

24.10.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-14:26)

Yale Üniversitesi’nin yaptığı araştırma dizisinde duşta ve banyoda uzun zaman geçirmek aslında bilinçaltındaki bu soruna işaret ediyor.

BANYODA UZUN SÜRE KALMAK NEYE İŞARET EDİYOR?

Yale Üniversitesi'nde yapılan birkaç çalışmaya göre duşta veya banyoda uzun vakit kalmak gerçekte bir yalnızlık işaretiymiş. Bununla alakalı 4 ayrı çalışma yapılmış ve buldukları sebepleri belirlediler. İlk araştırmada kronik yalnızlık yaşayanların sıcak suyla temizlenenler duygusal bir "sıcaklık" elde etmeye uğraştığını fark etmişler.

İkinci araştırmada fiziksel şekilde üşümenin kişiye kendini genel şekilde yalnız hissettirdiği ispatlanmıştır. Üçüncü araştırmada geçmişte yaşadığımız negatiflikler ve reddedilme tecrübelerini hatırlayınca meydana gelen o burukluk ve sosyalleşme arzusu (bir nevi yaralarımızı sarma arzusu) ısınarak bastırılabilirmiş. Son araştırmada ise bunların tamamının bilinçaltında olduğu ve kişilerin genel şekilde duşta veya banyoda uzun vakit kalanların gayet mutlu ve sosyal insanlar olduğunu düşünülmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal