Banu Zorlu Kimdir?

2 Ocak 1985 yılında İzmir’de doğan Banu Zorlu, pop müzik şarkıcısı olarak bilinmektedir. Tam adı Naime Banu Zorlu olarak geçmektedir. Ailesinde sinema sektörünün tanınan isimleri bulunmaktadır. Babası Eser Zorlu yönetmen, annesi Yasemen Zorlu ise senaryo yazarıdır.

14.07.2020-12:22 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-12:21) Banu Zorlu Kimdir?

Banu Zorlu kimdir diye sorulduğunda, müzisyenliği denli dizi ve film oyunculuğu da değerlendirilebilir.

Banu Zorlu’yu Tanıyor Musunuz?

Banu Zorlu, eğitimini İzmir İtalyan İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu ve liseyi İstanbul’da, Fransız Lisesi’nde bitirdi.

Öğrenim sürecinde, girdiği konservatuar sınavında yarı zamanlı olarak piyano bölümünü kazandı. Ardından, Kadıköy Haldun Taner Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’nde beş sene boyunca eğitim gördü; buradan sonra, eğitimine opera bölümünde devam etti. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü’nden mezun oldu. Aynı zamanda, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Ve Opera Bölümü’nü kazandı. Yoğun bir eğitim aldı. İtalyanca, İngilizce, Almanca, şan, tiyatro/oyunculuk, diksiyon, yabancı dillerle diksiyon, ülkeler dansı ve kültürü gibi birçok ders aldı.

1985 yılında, annesiyle babasının ortak prodüksiyonu olan bir filmde rol aldı. ‘‘Sevgi Damlacıkları’’ adlı bu duygusal filmde, sokak çocuklarını kurtarmak için emek veren bir öğretmenin öyküsü anlatılmaktadır.

Banu Zorlu kimdir denildiğinde, birçok dilde şarkı söyleme yetkisine sahip bir sanatçı olarak, sahne de alabilecek, değişik yeteneklere sahip bir kadın sanatçıdan bahsedilebilir. Kendisi, TRT Radyo Evi’nin yetenek sınavını da kazanarak, burada solist kadrosunda yer almıştır.

1997 yılı itibarıyla, memleketi İzmir’de de ilk kez sahne almıştır. İzmirli bir sanatçı olarak, doğduğu şehri ayrı bir yere koyduğunu ifade etmiştir.

Bir dönem müzisyen Kerem Ökten’le de evlilik yapmıştır. Fakat, ilişkileri uzun sürmeyen çift ayrılma kararı almıştır.

Banu Zorlu’nun Kariyeri Nasıl İlerlemiştir?

Banu Zorlu kimdir denildiğinde, ailesi de sanat ortamından gelen ve kendini de bu yönde iyi yetiştiren bir sanatçı anlaşılmaktadır. Kariyeri boyunca, kendi yeteneğini de doğru kullanabileceği iyi bir eğitim almıştır. Ailesinde de büyük destek görmüştür. Sesinin rengi, ritim algısı, birçok dili konuşabilme kapasitesi, onu müzik piyasasında da çok sağlam yerlere getirmiştir.

Annesinin ve babasının sinema alt yapısı, onu bu yönde de beslemiştir. Daha sonra, dizi ve film oyunculuğu da yapmaya başlamıştır. 2002 yılında, büyük pop yıldızı Ajda Pekkan’la ‘‘Şöhret Sandalı’’ filminden oynamıştır.

 Kardeşi Ayda’yla ortak olarak açtığı ‘‘Mavi Bale Dans Merkezi’’nde şan eğitmenliği yapmaktadır. Mekân, Nişantaşı’nda hizmet vermektedir.

Banu Zorlu’nun Yaptığı Çalışmalar Nelerdir?

Banu Zorlu kimdir denildiğinde, geniş bir müzik arşivinden ve dizi oyunculuğu deneyiminden bahsetmek isabetli olacaktır. Zorlu’nun yaptığı çalışmalar şunlardır:

Albümler:

Vay Başımıza Gelenler, 1997

Uğur Böceği, 1999

Aşk, 2004

Boom Boom, 2004

Nanu, 2005

Gizli Aşk, 2006

Gönül Çiçekleri, 2008

Ansızın, 2012

Diziler:

Müdür Baba, 1992

Büyülü Gözler, 1998

Hayat Bazen Tatlıdır, 1999

Perçem, 2004

Akasya Durağı, 2009

Küçük Ağa, 2014

Zeytin Tepesi, 2014

Filmler:

Sevgi Damlacıkları, 1985

Aşk Beklemez, 2006

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal