08.02.2021-15:47 (Son Güncelleme:08.02.2021-15:47)


1

Gerçek hayattan alınan şeylerin filmlere konu olduğu doğrudur, ancak filmlerde yaşanan şeylerin gerçek hayatta rastlanılması kolay olan bir şey değildir.



2

Teşkilata bürünmüş insan kaçakçıları Silivri'de göçmenleri götürürken polis kılığına bürünen başka bir grup çete üyesi olduğu otobüsün önünü kesti ve arkadaşlarını sözde 'gözaltına' aldı. Yol kenarına bırakılan göçmenler ise adeta kaderlerine terk edilmiş halde kalakaldılar... Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, haziran ayından bu yana uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan bir çetenin peşindeydi.



3

Sürdürülen araştırmada içlerinde bebek ve çocukların da yer aldığı düzensiz göçmenlerin ülkelerinde anlaştıkları organizatörlere binlerce lira ödeyerek geldikleri Türkiye’de de başka çetelerin ağına düştüğü anlaşıldı. İstanbul’da bodrum katlarında yer alan ‘şok evleri’nde sağlıklı olmayan şartlarda günlerce bekletilen göçmenlerin, Meriç kıyısına gidip buradan botlarla Yunanistan’a geçmek için insan kaçakçılarına yeniden bin ila iki bin dolar arasında ödeme yaptıkları anlaşıldı.



4

Sahte Polis Kılığına Büründüler

Sahte Polis Kılığına Büründüler

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın hazırladığı habere göre polisin peşine düştüğü çete elemanları, paralarını peşin aldıkları bir grup göçmeni Zeytinburnu’ndaki evlerden otobüse bindirdiler. Silivri’ye geldiklerinde ise, kendilerine polis süsü veren çete üyeleri tepe lambalı bir otomobille otobüsün önünü kesti. Yaptıkları plan gereği, otobüsteki çete elemanlarını tokatlayıp zor kullanarak gözaltına alan çete üyeleri, göçmenleri de otobüsten indirdiler. Çete üyeleri, sözde gözaltına aldıkları adamlarını ve otobüsü alarak oradan ayrıldılar. Paralarını da geri alamayan göçmenler çete tarafından yol kenarında kaderlerine terk edilmiş halde bıraktılar. Olay yerine gelen polis ekipleri, bazı göçmenleri yol kenarında bulurken, bazılarının ise ortadan kaybolduğunu anladılar. Polis Ekipleri Operasyonda 10 Kişiyi Tutukladı Çeteye yönelik tespitlerin sonrasında başlatılan operasyonda çete elebaşıları Z.Ş. ve E.K.’nin de arasında bulunduğu 14 kişi kıskıvrak yakalandı. 127 göçmen kurtarılırken, aramalarda, 210 bin TL, 540 euro ve çok sayıda dijital malzeme de tutuklu kişilerle birlikte ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan 3’ü adli kontrolle olmak üzere 4 kişi serbest kalırken, 10 kişi tutuklandı.



5

'Banker Bilo' Filmi Gerçek Oldu

 'Banker Bilo' Filmi Gerçek Oldu

1980 yılında Ertem Eğilmez tarafından çekilen İlyas Salman ve Şener Şen’in başrollerinde olduğu ‘Banker Bilo’ filminde de, Şener Şen'in canlandırdığı Maho karakteri, Almanya’ya gitmek isteyen birçok kişiden paralarını alarak onları Almanya’ya yerine İstanbul’a götürdüğü filmi bir nevi gerçek oldu.



6

Maho'nun insanları dolandırdığı bu sahne Türk sinemasının kült sahnelerinden biri haline gelmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr