Bankalar, eczaneler ve kargolar açık mı? 19 Mayıs Perşembe günü bankalar, eczaneler ve kargolar çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğundan dolayı Perşembe günü ülkemizde resmi tatil yapılmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlar eczanelerin, kargoların ve bankaların açık olup olmadığını araştırmaya başladı.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda bankalar, eczaneler ve kargolar hizmet verecek mi? 19 Mayıs Perşembe gününe hastanelerden randevu alınabilir mi? 19 Mayıs'ta kargolar dağıtıma çıkacak mı? İşte tüm soruların yanıtı...

17.05.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-13:56) Bankalar, eczaneler ve kargolar açık mı? 19 Mayıs Perşembe günü bankalar, eczaneler ve kargolar çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar resmi tatil olması nedeni ile bankaların, eczanelerin ve kargoların çalışıp çalışmadığını araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde konuya ilişkin detayları paylaştık.

19 Mayıs günü bankalar açık mı? Bankalar çalışacak mı?

19 Mayıs resmi tatil olduğu için tüm bankalar o gün kapalı olacak. Bu yüzden bankada işlemi olan vatandaşlar bu işlemlerini 18 Mayıs günü mesai bitimine kadar halletmelidir. Yarım kalan işlemler ise 20 Mayıs Cuma günü kaldığı yerden devam edecek.

19 Mayıs günü kargolar açık mı? Kargolar çalışacak mı?

Resmi tatil nedeniyle kargo firmaları da o gün hizmet vermeyecek. Yani kargo bekleyen ya da kargo vermek isteyen vatandaşlar bu işlemlerini tatil öncesine ya da sonrasına ertelemelidir. Kargo firmaları 20 Mayıs Cuma günü kaldıkları yerden hizmet vermeye devam edecek.

kargolar açık mı

19 Mayıs günü eczaneler açık mı? Eczaneler çalışacak mı?

Ülkemizde tüm eczaneler Pazar günleri ve resmi tatillerde nöbetçi eczane sistemi ile çalışmaktadır. Dolayısıyla 19 Mayıs günü her semtte nöbetçi eczane bulunacak lakin diğerleri kapalı olacak.

eczane açık mı

19 Mayıs günü PTT Kargo açık mı?

PTT Kargo da dahil olmak üzere tüm PTT şubeleri resmi tatillerde kapalıdır. Dolayısıyla 19 Mayıs günü de kapalı olacak ve 20 Mayıs günü tekrar hizmete açılacak.

19 Mayıs günü aile hekimleri çalışacak mı? Hastaneler açık mı?

19 Mayıs günü ve tüm resmi tatillerde hastanelerin ve aile hekim merkezlerinin yalnızca acil bölümleri açıktır. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal