Bank of America'dan Türk Lirasında Yeni Pozisyon Kararı

Bank of America Euro/TL'de kısa pozisyonunu kapattı. Banka, TL ile alakalı fikirlerinin negatife dönmediğini belirtti. Bank of America, 19 Kasım tarihinde 9,04'ten açtığı Euro/TL kısa seviyesini 8,54 düzeyinde kapattı.

10.02.2021-11:07 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-11:07) Bank of America'dan Türk Lirasında Yeni Pozisyon Kararı

Dolar/TL 'nin on dört günlük göreceli kuvvet endeksinin 2021'de 2. kez 0 düzeyinin altına gerilediğine değinen kurum, bu durumun Döviz çiftlerinin hem çok hızlı hem de çok fazla yükseldiğine dikkat çektiğini belirtti.

Banka "Dolardaki teknik bir geri dönüş ve ABD enflasyonunun beklenenden yüksek gelmesi riski arbitrajlı işlemlere zarar verecektir." açıklamasında bulundu.

Bank of America'nın Türkiye'de para politikası görevlilerinin önümüzdeki toplantının ardından bir daha faiz artırımı yapmayacağını öngördü.

Bank of America'nın Paylaştığı bir araştırma notunda, "Türk Lirası'na karşı bakış açımız negatife dönmüş değil, benzerlerine kıyasla gösterdiği olumlu performansı ortaya çıkaran nedenler şu anda fiyatlamalara dahil edilmiş olabilir." ifadesini kullanan Bank of America Analisti David Hauner, "Merkez Bankası'nın önümüzdeki toplantıda da faiz artırmasını bekliyoruz fakat bu faiz artırılan son toplantı olabilir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal