Bandırma Günübirlik Gidilecek Yerler

Bandırma, Marmara Denizi’ne kıyısı olan, Balıkesir’e bağlı bir bölgedir. Merkezindeki liman da işlek şekilde sürekli çalışır. Hatta, İstanbul’dan buraya dinlenmek için feribotla da kolayca geçilebilmektedir.

03.07.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:02) Bandırma Günübirlik Gidilecek Yerler

Bandırma, Marmara Denizi’ne kıyısı olan, Balıkesir’e bağlı bir bölgedir. Merkezindeki liman da işlek şekilde sürekli çalışır. Hatta, İstanbul’dan buraya dinlenmek için feribotla da kolayca geçilebilmektedir. Birçok noktaya yakınlığından ve bir parça soluklanmak için tercih edilebilecek doğal konumundan dolayı, dikkate alınabilecek bir yerdir.

Bandırma Nerededir?

Bandırma, kıyı şeridinde bir bölgede olup; Balıkesir’e yakın diğer ilçeler için de kısa mesafe turları için idealdir. Bandırma günübirlik gidilecek yerler konusunda da sağlam bir alt yapıya sahiptir. Antik kentleriyle birlikte, Selçuklular’dan ve Osmanlılar’dan kalma yapıları da bulunmaktadır. Kuş cenneti ve doğal yaşam alanları da mevcuttur.
Bandırma’ya Yakın Ulaşım Yerleri Nelerdir?

Bandırma’ya, Çanakkale’den, Bursa’dan, İzmir’den ve diğer çevre illerden kolaylıkla geçilebilmektedir. Bu yolculuklar ortalama 5-6 saat sürmektedir. Çevre iller üstünden yapılan ulaşım, özel araçla gerçekleşirse, bu süre 3-4 saate de düşebilmektedir. Eğer, otobüs feribot aracılığıyla İstanbul üstünden aktarma yapacaksa, 3 saat de oradan eklenmektedir. Bandırma’nın, Balıkesir merkezle arası 1saat kadar tutmaktadır.

Bandırma’da Günübirlik Nerelere Gidilebilir?

Bandırma günübirlik gidilecek yerler için kimi seçenekler sunmaktadır. Bu seçenekleri şöyle sıralayabiliriz:

*Manyas Kuş Cenneti
Manyas Kuş Cenneti ya da Manyas Kuş Gölü diye bilinen bölge, Bandırma’nın en sembolik yerlerinden biridir. Buranın tektonik bir göl olduğu belirtilmiştir. Kuş Cenneti, kuş, bitki ve balık faunası açısından hayli zengindir. Ekolojik dengenin sağlandığı merkezlerden biri olup; dünyadaki kuşların göç yolları için de uğradığı yerlerdendir. Kuş gözlemcileri, kuş bilimciler için de geniş ve heyecan verici bir bölgedir.

*Daskyleion Antik Kenti
Daskyleion Antik Kenti, Bandırma’da görülebilecek tarihsel mekânların başında gelmektedir. Burada, Zerdüştlük üstüne birçok arkeolojik alana rastlayabileceğiniz gibi, Pers tarihine ait alanları da gezmeniz mümkündür. Taş baltaları, Babil döneminden kalma mühürleri, Frigler’den kalma seramikleri görebileceğiniz bir kesişme noktası olarak tarihin katmanlarını sizlere göstermektedir.

*Haydar Çavuş Camisi
19. yüzyılda Haydar Çavuş tarafından yapılan bu tarihi cami, 1922 yılında Yunanlılar tarafından bombalanmıştır. Cami büyük hasar görmüştür. Geriye bırakılan minaresi ve kimi kalıntıları üstünden, Mimar Kemaleddin yeni bir yapı oluşturmaya çalışmıştır. Tarihin tüm gerçeklerini sırtında taşıyan bu caminin görülmesi gereklidir. Haydar Çavuş Camisi, Bandırma günübirlik gidilecek yerler hususunda dikkate değer bir etki alanı içermektedir.
Bandırma’da tarihsel verileri de görebileceğiniz, Bizans’tan Roma’ya, Persler’den Osmanlı’ya bir kültür etkileşimi hissedebileceğiniz kimi alanlar da mevcuttur. Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde, Frigler’e ait Attis karyatitleri (kadın heykelleri), Persler’e ait mezar örnekleri, Bizans’a ve Roma’ya ait heykeller de görebilmeniz mümkündür.

Gitmişken, Bandırma İskelesi’ni ve çevresini de ziyaret etmeniz olasıdır. Orada bulunan ve 1925’te yapılan Bandırma Eski İskele Binası’nı da görebilirsiniz. Günümüzde bu mekân, nikah salonu şeklinde hizmet vermektedir.

Bandırma günübirlik gidilecek yerler kapsamında, ağız tadınıza uyacak anlamda, İnegöl köftesinin yiyebileceğiniz iyi bir yol üstü lokantası da tavsiye edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal