Balkan Ninnisi nerede çekiliyor, taş köprü nerededir?

Türkiye'nin sevilen kanalı TRT 1 ekranlarında sıcak bir aile dizisi ekranlara geliyor. Birbirinden usta oyuncuların yer edindiği dizinin konusu da oldukça dikkat çekici. Dizinin çekimleri devam ederken ilk fragman yayınlandı. Fragman 'da gösterilen köprü herkes tarafından dikkat çekti ve köprünün nerede olduğu merak edildi. Balkan Ninnisi nerede çekilmektedir? Balkan Ninnisi Taş köprü nerede? İşte ayrıntılar.

26.05.2022-21:48 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-21:48) Balkan Ninnisi nerede çekiliyor, taş köprü nerededir?

TRT 1 ekranlarında yepyeni bir dizi geliyor. İçleri ısıtacak bir aile dizisi Balkan Ninnisi dizinin fragmanı yayınlandı. Dizinin fragmanı oldukça yoğun bir ilgi gördü. İzleyicilerin akıllarında fragmanda yer alan Taş köprünün nerede olduğu merak edildi.

Balkan Ninnisi dizisi yurtdışında çekilmektedir. Makedonya'nın başkenti Üsküp'te çekilen dizi büyük bir ilgi gördü. TRT 1 ekranlarında yayınlanan fragmanda geçen köprünün nerede olduğu insanlar tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Üsküp'te bulunan Üsküp'ü ikiye ayıran Vardar Irmağı'nın üzerine inşa edilen diziye uygun olan Taşköprü sizler için araştırdık.

köprü

Vardar Irmağı'nda bir tarih: Taşköprü

Taş köprü, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ü ayıran Vardar Irmağı üzerinde 1451-1469 yılları arasında Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in himayesinde inşa edilmiştir. Bazı kaynaklar da köprüyü Mimar Sinan'ın yaptığını iddia edilmektedir. Köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü veya Sultan Köprüsü olarak da bilinir. Köprüde 13 kemer ve 12 kemer bulunmaktadır. Kemerli açıklık genişler ve kenara doğru yükselir. 220 metre uzunluğundaki taş köprü, 1555 yılındaki büyük depremde hasar görmüş ve yeniden onarılmıştır. Dünya Savaşı sırasında köprüye patlayıcılar yerleştirildi ve savaştan sonra patlayıcılar kaldırıldı. Kumanovo Dükü Karposh'un 1689'da köprüden asıldığı tahmin edilmekte.

balkan ninnisi

Balkan Ninnisi dizisi konusu ve oyuncu kadrosu

TRT 1 ekranında oynanacak olan Balkan ninnisi, iki farklı milletten ve dinden iki gencin aşkını anlatıyor. Dizi Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün tarihi ve doğal güzelliklerinde çekildi. Dizinin oyuncu kadrosunda Emre Bey, Erdal Özyağcılar, Özlem Türkad, Merih Öztürk, Hakan Boyav, Can Kolukısa, Suzan Akbelge, Sarp Bozkurt, Gözde Çığacı, Deniz Gürkan, Emine Halil Burak Rahman, Kaan Turgut, Ertan Saban ve Süleyman Kara yer alıyor. Dizinin çekimleri devam ederken ilk fragman TRT 1 ekranında oynandı. Dizinin fragmanı yoğun ilgi gördü ve çok beğenildi. Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal