Balkan Ninnisi hangi ülkede çekildi? Makedonya’da mı geçiyor?

TRT 1'in yeni yayınlanan dizisi Balkan Ninnisi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Yaz sezonu dizilerinden bir tanesi olarak ekranlara gelen Balkan Ninnisi’nin nerede çekildiği araştırılıyor. İşte Balkan Ninnisi dizisi hakkında tüm merak edilenler…

07.07.2022-10:24 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-10:24) Balkan Ninnisi hangi ülkede çekildi? Makedonya’da mı geçiyor?

Balkan Ninnisi dizisinin yapımcılığı Yalçın Arı ve Uğur Uzunok  tarafından yapılırken dizinin yönetmenliğini ise Doğan Ümit Karaca  yapmaktadır. Yayınlanması ile birlikte oldukça beğenilen yapımlar arasında yer alan Balkan Ninnisi dizisinin nerede çekildiği de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte Balkan Ninnisi dizisi hakkında tüm merak edilenler… 

Balkan Ninnisi dizi çekimleri nerede yapılıyor? 

TRT 1'in sevilen yapımları arasında yer alan Balkan Ninnisi çekimleri Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde yapılmaktadır.  Dizinin Konusu ise Vardar Nehri’nin ikiye böldüğü, Taş Köprü’nün birleştirdiği Üsküp şehrinin hikayesi olarak  geçmektedir.

Balkan Ninnisi Nerede Çekiliyor

Makedonya nerede?

Balkan denildiği zaman akla ilk gelen ülkelerden biri de Makedonya’dır. Avrupa'nın doğusunda yer alan ülkenin  kuzeybatısında Karadağ, kuzeyinde Sırbistan, doğusunda Bulgaristan, güneyinde ise Yunanistan yer almaktadır. Makedonya'nın batısında ise Arnavutluk yer alıyor. Avrupa ülkelerinden biri olan Makedonya Yugoslavya'yı oluşturan ülkelerden bir tanesidir. 

Makedonya Nerede

Üsküp nerededir?

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp ülkenin en büyük kentidir. Vardar Nehri'ni ikiye bölen Üsküp,  ülke için önemli kültürel ekonomik kentlerinden biridir. Ayrıca Üsküp akademinin merkezi olarak da geçmektedir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal