14.03.2022-15:43 (Son Güncelleme:11.10.2023-17:08)


1

Balık, Türk kültüründe olmazsa olmaz besinlerden biri. Geçmiş zamanlarda da çok sık tüketilen balığın ardından tahin helvası tüketilmesinin vücuda olan etkisini uzmanlar açıkladı.



2

Balık yedikten sonra üzerine tahin helvası yemek bir gelenek haline gelmiştir.



3

Bunu hemen herkes yapıyor fakat neden yaptığını tam ve doğru bir şekilde bilmiyor. Uzmanlar birçok kişinin merak ettiği bu sorunun cevabını açıkladı.



4

Karadeniz bölgesinde meşhur olan ‘balıktan sonra helva yiyin ki balık öldüğünü anlasın!’ sözünü duşmuş olabilirsiniz. Bir restoranda balık yediğinizde menülerde büyük ihtimalle sıcak helva bulunur.



5

Özellikle deniz ürünleri restoranında fırında kızartılarak servis edilen helva, vazgeçilmez bir ikili haline gelmiştir. Günümüzde hala sürdürülmekte olan bu balık-helva ikilisi sosyal medyada merak konusu haline geldi.



6

Omega-3 açısından oldukça zengin olan balık, aynı zamanda yüksek oranda iyot, demir, çinko gibi minerallerde içermektedir. Balık yedikten sonra oluşan hafif mide rahatsızları, halsizlik ve şişkinliğin asıl nedeni de balığın kan şekerini düşüyor olması.



7

Kan şekerinin düşmesini engellemek için de balığın bayat olmasına karşılık sütlü tatlıların tüketilmemesi gerektiği belirtilirken, en ideal tatlının tahin helvası olduğu belirtildi.



8

Hem sağlıklı hem de kan şekerini dengelemeye yardımcı olan tahin helvası, balıktan sonra tüketildiğinde vücutta oluşabilecek ağır metalleri sıfırlayarak, vücuttaki fosfor miktarını düzenler ve midedeki asit dengesi normal hale getirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR