Balıkesir'de toprağa gömülü halde bulundu! Bombaların perde arkası aralandı

Balıkesir'de toprağa gömülü halde bulunmuş olan yüzlerce bombanın sırrı yavaş yavaş çözülüyor. Ele geçirilmiş 831 adet tarihi bombanın, şu zamana kadar Türkiye'de bulunmuş olan sayıdan çok daha yüksek olduğu öğrenildi.

27.04.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-12:20) Balıkesir'de toprağa gömülü halde bulundu! Bombaların perde arkası aralandı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde binanın temeli kazıldığında bulunan çuvallarla dolu bombaların sırrı çözülmeye başlandı. Yapılan incelemede 1.Dünya Savaşı döneminden kaldığı tespit edilmiş 831 bombanın 411'inin boş, 420'sinin ise çalışır durumda olduğu tespit edilmiştir. Ele geçirilmiş 831 adet tarihi bombanın, şu zamana kadar Türkiye'de bulunmuş en büyük sayı olduğu öğrenilmiştir. Bandırma'da bina temeli kazıldığında bulunan bombalara yönelik inceleme tamamlandı. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kepçe tarafından yapılan temel kazısında toprağa gömülü bir şekilde bulunmuş olan bombaların 1. Dünya Savaşı'ndan Osmanlı dönemine ve Almanlara ait olduğu tespit edilmiştir. Bombaların 411'i boş, 420'sinin de içi dolu el bombası olduğu tespit edilmiştir. 

Ele geçirilen bombalar imha edilecek 

Bandırma 100. Yıl Mahallesi 1565. Sokak'ta inşaat temeli atılması için gerçekleştirilen kazı anında bulunan el bombalarını inceleme çalışmaları emniyet tarafından tamamlanmıştır. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan 2 günlük çalışmanın ardından ele geçirilen bombaların 1.Dünya Savaşı'ndan Osmanlı dönemine ve Almanlara ait olan el bombaları olduğu anlaşılmıştır. 831 adet el bombasından 346 adedinin içi boş Osmanlı fitili el bombası, 310 adedinin dolu Osmanlı fitili el bombası, 105 adedinin dolu Alman modeli 24 el bombası, 65 adedinin boş Osmanlı el bombası, 5 adedin dolu Osmanlı el bombası ve 265 adedinin de ateşleyici fitil olduğu tespit edilmiştir. Ele geçirilen bombaların Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği tarafınca imha edileceği yönünde bilgi verildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal