Balıkesir’de Asırlık Saat Kulesinin Saatini Kuruyor

Balıkesir’de 1829 yılında Giritli Mehmet Paşa tarafından Galata Kulesi'nin benzeri olarak silindir şeklinde yapılan asırlık saat kulesinin saati Murat Gündoğan tarafından haftada iki gün kuruluyor.

25.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-16:13) Balıkesir’de Asırlık Saat Kulesinin Saatini Kuruyor

1829'da Giritli Mehmet Paşa tarafından Galata Kulesi'nin benzeri olarak silindir şeklinde inşa ettirilen asırlık saat kulesi görenleri adeta büyülüyor.

Deprem nedeniyle 1897'de yıkılan Balıkesir’in tarihi simgelerinden saat kulesi, 1829'da Giritli Mehmet Paşa tarafından Galata Kulesi'nin benzeri olarak silindir şeklinde yaptırıldı.

185 basamaklı kuleye 2003'ten bu yana haftada iki gün çıkan Murat Gündoğan, saatini kurarak aralıksız çalışmasını sağlıyor.

Ahşap merdivenlerin yapılışından beri özelliğini koruduğunu ve kuledeki 4 saatin de aynı zamanı gösterdiğini söyleyen Murat Gündoğan, şöyle konuştu:

“Saatimizin bir diğer özelliği, 4 tarafından saatin kaç olduğunu görebilmemiz. 4 ayrı noktaya komut veren mekanizma saatin 4 cephede de aynı olmasını sağlıyor. Saat manuel olduğu için kurmadığımızda çalışmıyor. Haftada iki gün gelerek kuruyorum, bakımını yapıyorum. Salı günü saat ve çanı ayrı ayrı kurduğumda, cuma gününe kadar çalışması devam ediyor. Cuma günü aynı saatte gelip yeniden kurup bakımını yaparak işime devam ediyorum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal