Balıkesir sahur ve iftar vakti 2023

Aylardır heyecanla beklenen Ramazan ayı başladı. Balıkesir’de yaşayan vatandaşlar da bu ay içerisinde oruç tutmak için yaşadıkların yerin sahur ve iftar saatlerini arama motorlarından araştırmaya koyuldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre Balıkesir sahur ve iftar vakti...

23.03.2023-16:59 - (Son Güncelleme: 23.03.2023-16:59) Balıkesir sahur ve iftar vakti 2023

Milyonlarca müslümanın heyecanla beklediği on bir ayın sultanı Ramazan ayı başladı. İslam’ın 5 temel şartından birisi olan oruç ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2023 Ramazan imsakiyesini internet üzerinden araştırıyor. Türkiye’nin dört bir yanında devam eden bu araştırma Balıkesir’de yaşayan vatandaşlar tarafından da yürütülüyor. 

Balıkesir sahur ve iftar ne zaman?

Balıkesir’in sahur ve iftar vakitleri belli oldu. İşte Diyanet’e göre, Balıkesir sahur ve iftar vakti 2023:

Balıkesir Sahur Vakti: 05:38

Balıkesir İftar Vakti: 19:29

Balıkesir ilinin bazı ilçelerinde iftar saatleri ve sahur vakitleri farklılık göstermektedir. Türkiye’nin 81 ilinin sahur ve iftar vakitleri için Diyanet’in internet sitesinde yer alan Ramazan imsakiyesini ziyaret edebilirsiniz. 

Balıkesir Sahur ve İftar Vakti

Kadir Gecesi ne zaman 2023?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimiyle birlikte Kadir Gecesi'nin bu yıl hangi tarihe denk geldiği belli oldu. Buna göre; 23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı Arifesi: 20 Nisan 2023 Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

Ramazan orucuna ne zaman niyet edilir?

“Niyet”, yapılması arzu edilen işin zihnen ve kalben bilinmesidir. Buna mutlak niyet de denmektedir. Öte yandan oruç için sahura kalkmak da niyet yerine geçmektedir. Niyetin dil ile ifade edilmesi gerekmese de menduptur. “Vaktinde tutulan Ramazan orucu” ve “günü belirlenmiş nezir orucu” ile “mutlak nafile oruçlar” için, bunların ne orucu olduğunu belirtmeksizin mutlak olarak oruca niyet etmek kafidir.

Oruç tutacak kişi "Allah için oruç tutmaya niyet ettim” diyerek ya da bunu içinden söyleyerek niyet etmiş olur. Fakat Şafiî mezhebinde durum farklıdır. Bu durum Şafiî mezhebinde sadece nafile oruçlar için geçerlidir. Farz (ve vacip) oruçlara niyet ederken, orucun hangi oruç olduğunu belirlemek gerekir.

Mesela "Ramazan orucuna niyet ettim” veya “kazaya kalan falan orucuma niyet ettim”, “adadığım orucu tutmaya niyet ettim”, ”kefaret orucumu tutmaya niyet ettim” şeklinde, tutulacak orucu açıkça belirtmek gereklidir.

Ramazan ayı önemi nedir?

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal