15.10.2021-14:21 (Son Güncelleme:20.12.2021-17:53)


1

Omega3 deposu olan balık, kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Denizlerin bereketlenmesiyle birlikte balığa olan ilgi de arttı. Peki, balığın yanına ne iyi gider?



2

ŞİFA DOLU BİR ÇORBA

ŞİFA DOLU BİR ÇORBA

Havuç çorbası içerdiği vitaminlerle vücut bağışıklık sisteminden sindirim sistemine karşı birden fazla sağlık problemine yardımcı olan bir çorbadır. Balığın yanına da çok yakışan bir sebze çorbasıdır. Havuç çorbası için malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet soğan, 1 adet kereviz sapı, 2 diş sarımsak, yarım kilo havuç, çeyrek su bardağı pirinç, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, karabiber, toz kırmızıbiber, tuz, taze krema. Havuç çorbası için; yağı tencereye alın sonrasında soğanları kavurun. Üzerine sebzeleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci, tavuk suyunu, sütü ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin. Ardından blendardan geçirin son olarak krema ile servis edin.



3

BALIĞIN OLMAZSA OLMAZI FAVA MEZESİ!

BALIĞIN OLMAZSA OLMAZI FAVA MEZESİ!

Balık mezesiz olur mu hiç? Balığın yanına yakışan en güzel meze ise favadır. Fava Ege ve Yunan mutfağıyla özdeşleşen ve kuru bakla ile hazırlanan bir mezedir. Fava için malzemeler: 500 gr kuru bakla, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 soğan, 1.5 demet dereotu, 1 limonun suyu, 5 veya 6 dal maydanoz, yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber, tuz Fava için; Öncelikle kuru baklayı bol su ile ıslatarak tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayarak kuru baklayı süzün. Soğanı temizleyerek ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alarak ısıtın soğanı tavaya ekleyerek kavurun üzerine de baklaları ekleyin. 3 veya 4 su bardağı su ekleyerek baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu temizleyip tencereye ekleyin iyice karıştırarak ocaktan alın ardından da robot ile püre haline getirin. Limonu suyunu ilave ederek karıştırın sonrasında da soğumaya bırakın. Favayı kıyılmış maydanoz ve kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.



4

ŞAKŞUKA TARİFİ

ŞAKŞUKA TARİFİ

Şakşuka sebzelerin kavrulup ardından da üzerine sos dökülmesiyle hazırlanır. Akdeniz’in meşhur lezzetlerinden olan şakşuka balığın yanında alternatif bir tarif olarak sık sık yer alır. Şakşuka için malzemeler: 2 adet patlıcan, 3 adet patates, 1 adet kabak, 2 adet yeşil biber, 3 diş sarımsak, 3 adet domates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam şeker Şakşuka için; bütün sebzeleri güzelce yıkayın. Patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayın acısını kaybetmesi için tuzlu suya koyularak bekletilir. Patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır patatesler de su da eklenir. Sonrasında kabak ve biberler doğranır patatesler ve patlıcanlar kurutulduktan sonra sebzeler kızartılmaya başlanır. Şakşuka sosu için bir tavaya yağ eklenir rendelenmiş domatesler ve sarımsaklar ilave edilir baharatlar da eklenir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Son aşamada kızartılan sebzelerin üzerine sos dökülür en üst kısmına da yoğurt eklenir.



5

KURU BÖRÜLCE SALATASI

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Kuru börülce salatası için malzemeler; 250 g kuru börülce, yarım demet maydanoz, 4 taze soğan, çeyrek demet dereotu, 1 kırmızı dolmalık biber, 3 veya 5 adet kornişon turşu, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım limon suyu, sumak, tuz Kuru börülce salatası için; Öncelikle börülceleri bir gece öncesinden ıslatın. Börülcelere üzerini geçecek kadar su ilave edip tencerede biraz haşlayarak süzün. Tencereye limon suyunu ekleyerek 20 dakika boyunca tekrar haşlayarak suyunu süzün. Ardından da biberleri sonrasında turşuları küp küp doğrayarak dereotu, maydanoz ve soğanı küçük bir biçimde kıyarak börülce ile harmanlayın. Son aşama olarak da zeytinyağı, limon suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırarak tüm malzemeleri harmanlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR