23.02.2021-17:22 (Son Güncelleme:23.02.2021-17:22)


1

Sosyal medyada bulunan 'Denetle' adlı bir hesaptan yayınlanan video infial yarattı.



2

Paylaşılan videoda ton balıklarının paketleme aşamasına yer verilirken, çalışanın ton balığına çıplak elle dokunduğu ve hijyen kurallarına uyulmadığı görüldü.



3

Hesabın yaptığı paylaşımda, "Demek ki el değmeden üretilmiyormuş.



4

Sosyal medyada bir influencer tarafından paylaşılan bu video ton balıklarının paketleme aşamasını gösteriyor.



5

İlginç olan ürün içeriğinde salamura suyu olduğu yazmıyor. İçerik beyanında sadece ton balığı, zeytinyağı ve tuz var" denildi.



6

Gıda Dedektifi ve Denetle Yöneticisi Musa Özsoy da yaptığı paylaşımda, "Otomasyon olmaması bir yana, üretimin temizlik kovasına doldurulmuş izlenebilirliği tartışılır zeytinyağıyla yapılmasına söyleyecek söz yok.



7

Şu durum bana hiç normal gelmiyor.



8

Şunu küçük bir firma yapsa ne olurdu?" ifadelerine yer verdi.



9

Firmadan Açıklama Geldi

Firmadan Açıklama Geldi

Olay sonrasında tonbalıklarının üreticisi Dardanel tarafından Hürriyet’e yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Plastik eldivenlerin konserve üretim süreçlerinde kullanılmaması tüm dünyada gıda otoriteleri tarafından kabul edilen bir uygulamadır. Plastik eldivenlerin kolay yırtılabilir ve parçalanabilir bir malzeme olmasından dolayı son üründe yabancı madde bulaşı riski oluşturduğu bir gerçektir. Tüm çalışanlarımız el hijyeni konusunda çok önemli uygulamalardan geçmekte, ulusal ve uluslararası mevzuatlara göre ciddi şekilde kontrol edilmektedir. Ayrıca tuz, zeytinyağı ve balığın dışında hiçbir katkı malzemesi bulunmayan bu ürünlerimiz, tuzun eşit bir şekilde dağılması için deniz tuzu ve su (salamura) kullanılmaktadır. Videoda gösterilen üretim kısmı bizde ve dünyada butik olarak tamamen ‘el yapımı’ yapılmaktadır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR