Baksı Projesi 20. Yıl Dönümünde

Baksı Projesi, 20. yıl kutlamaları temmuz ayında başlayacak ve 1 yıl sürecek. Kutlamalar kapsamında birçok sergi, atölye ve film gösterimleri sanatseverlerle olacak.

30.06.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-11:29) Baksı Projesi 20. Yıl Dönümünde

Baksı Projesi, 20. yılını zengin bir programla kutlayacak. Temmuz ayında başlayacak ve 1 yıl sürecek kutlamalar kapsamında, yeni sergiler, atölyeler, burslar, film gösterimleri ve konser etkinliğinin yanı sıra, kültür sanat alanında proje üreten bireylere ve kurumlara açık bir ödüllendirme programı da hayata geçirilecek.

Anadolu'nun kültürel mirasından ve yaratıcılığından ilham alan, geleneği gelecekle buluşturan Baksı Projesi, çağdaş müzeciliği yeni bir anlayışla Anadolu'nun kültür varlıkları haritasına kattı.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı'nın ve Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan projeyle ilgili şu sözleri söyledi:

 "Baksı, eklenen yeni duraklarıyla giderek büyüyor, gelişiyor. Geçen bu 20 yılda, kapılarımızı tıpkı Anadolu'nun kendisi gibi farklılıklara açık tutmayı ilke edindik. Sanat ve zanaat arasındaki yüksek duvarları ortadan kaldırdık. Kendimizi salt seyirlik bir müze olmakla sınırlamadık.  Çocuklarla sanat eğitimini, kadın istihdamını, yöresel kalkınmayı, yaşam kalitesini yükseltmeyi temel alan yeni bir model oluşturduk. Bu anlayış dünden bugüne tüm projelerimize ışık tutmaya devam ediyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal