Bakımsız İETT araçlarının karıştığı kazalara bir yenisi eklendi: Lastiği fırlayan otobüs kazaya neden oldu

İstanbullunun çilesi haline gelen toplu ulaşım yaşanan İETT kazaları ve arızalarla da çekilmez bir hal almaya başladı. Bakımsız İETT araçlarının karıştığı kazalara bir yenisi daha eklendi. Beykoz Kavacık'ta seyir halindeki İETT otobüsünün lastiği yerinden çıktı. Fırlayan lastik nedeniyle iki otomobil de kontrolden çıkarak kaza yaptı.

11.05.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-09:27) Bakımsız İETT araçlarının karıştığı kazalara bir yenisi eklendi: Lastiği fırlayan otobüs kazaya neden oldu

Son zamanlarda arıza ve kazalarla gündeme gelen İETT otobüslerinde yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi.

Lastik fırladı kaza oldu

Beykoz Kavacık'ta seyir halindeki İETT otobüsünün lastiği yerinden çıktı. Fırlayan lastik nedeniyle iki otomobil de kontrolden çıkarak kaza yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin toplu taşıma araçlarında her gün meydana gelen büyük skandallara rağmen herhangi bir tedbir almaması ise sürücüler ve halkın büyük tepkisini çekiyor.

Faciadan dönülen olay, dün öğle saatlerinde meydana geldi. Kavacık'tan Beykoz istikametinde seyreden İETT otobüsünün lastiği, Yeni Riva Yolu üzerinde yerinden çıkıp fırladı.


'Can güvenliğimiz tehlikede'

Sol arka tarafı asfalta düşen otobüs güçlükle durdu. Arkadan gelen iki otomobil ise büyük bir hızla üzerlerine yönelen lastikten kaçmak isterken kontrolden çıkarak kaza yaptı.

Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı kazada otomobiller ciddi bir şekilde hasar gördü. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Kaza yapan araçlar çekici yardımıyla bölgeden kaldırılırken, trafik akışı bir süre emniyet ekiplerinin yönlendirmesiyle kontrollü olarak sağlandı.

Sabah'ta yer alan haber doğrultusunda, yaşanan kazanın sonrasında İBB Meclisi Çevre, Yenilebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyon Başkanı Sadullah Hasanoğlu, İstanbul'un yönetilemiyor oluşunun İstanbullular için can güvenliği tehlikesi oluşturduğunu dile getirdi.

Hasanoğlu yapmış olduğu açıklamasında, 'Otobüsün lastiği fırlıyor, İki otomobil refüje çarpıyor. İBB ve bağlı kurumların yönetilemeyişi İstanbullular için can güvenliği konusuna dönüştü' açıklamalarında  bulundu. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal