Bakaya kalmak nedir, ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği bedelli askerlik müjdesinden sonra bakaya kalmak nedir? sorusu araştırılmaya başlandı. Bedelli askerlik yapmak isteyen gençler bakaya kelimesini araştırmaya başladı. Peki Bakaya kalmak nedir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

23.05.2022-21:02 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-21:02) Bakaya kalmak nedir, ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik hakkında yaptığı açıklama sonrasında bakaya kelimesi araştırılmaya başlandı. Bugüne kadar bedelli askerlik şartları arasında "yoklama kaçağı veya bakaya kalanlar bedelli askerlik yapamaz" şartı vardı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında bakaya kalanlar bedelli askerlikten yararlanabilecek. Bedelli askerlik hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı , bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakaya nedir

Bakaya kalmak nedir?

Bakaya kalmak askeri döneminin gelmesine rağmen görevi yapmak için bir girişim göstermeyen kişilere denir. 

Yoklama kaçağı nedir?

Yoklamada bulunmayan ve bulunamadıklarına dair bu kanunda yazılı bir mazeret göstermemiş olan kişilere yoklama kaçağı denir. Yoklama sırasında askerlik şubesine ya da yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26'ınc madde gereğince gelmeme sebebini bildirmeniz kişilere yoklama kaçağı denmektedir. 

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal