Bakara Suresi Anlamı Nedir, Bakara Ne Demek?

Bakara Suresi Kuran-ı Kerim'in en uzun ayetidir. Peki, Bakara suresi ne anlatıyor? Bakara suresi kaç sayfa?

10.12.2021-13:02 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-13:02) Bakara Suresi Anlamı Nedir, Bakara Ne Demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği 16. Konferansında konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Bakara suresinden alıntı yaptı: "Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele!" Bakara suresi en çok okunulan ve içinde en çok konu geçen surelerin başındadır.

BAKARA SURESİ ANLAMI

Bakara suresi, Kuran-ı Kerim’in 2. ayetidir. 286 ayetten oluşur ve ayı zamanda en uzun ayettir. Hicretin ilk iki yılında Medine’de indiğine inanılır. 281. ayetin Veda Haccı’nda, Mekke’de indiği düşünülür. 6144 kelime, 25613 harftir. Medine döneminde hicretten hemen sonra vahyedilmeye başlanmış, takriben on yıla yayılan bir süre içerisinde tamamlanmıştır. İslam hukukunun ana konuları Bakara suresinde geçer. Çeşitli hükümler içermektedir. Boyut itibariyle Kuran’ın 12’de 1’i Bakara’dan oluşmaktadır. İçinde Ayetü’l-kürsi’yi barındırır. 

BAKARA SURESİ KONULARI NELERDİR?

Bakara suresi uzunluğu ile bilindiği gibi içerdiği konularla da kutsal kitabın en önemli surelerinden biridir de. İman esasları, kıblenin değişmesi, insanın yaratılışı, namaz, oruç, hac, sadaka, boşanma, borçların kaydedilmesi gibi birçok konu üzerinde ayet vardır. İslam’a uygun aile ve ticaret kurulmasında etkili olmuştur. Allaha ibadet etmenin kulluğun tabi görevi olduğu da bahsedilir. Allah’a inanmanın iyi bir Müslüman olmaya yetmeyeceği, vahiyde yazılanların da uymanın zorunlu olduğu yazar. Çünkü gerçekte hidayetin ne olduğunu yalnızca vahiy bildirir.


BAKARA NE DEMEK?

Bakara ismi 67 – 73 ayetlerinde geçen ve Arapça sığır inek anlamına gelen bakara kelimesinden almıştır. Tevrat’ın Tesniye bölümünde de yer aldığı üzere (21, 1-9) Hz. Mûsâ devrinde, İsrâiloğulları arasında fâili bulunamayan bir cinayetten dolayı diyet olarak kurban edilmesi gereken bu ineğin bazı özellikleri vardı. Peygamberlere ayrıntılı sorular sormanın uygun olmadığı yolunda birtakım uyarıları da ihtiva eden bu kıssa Kur’ân-ı Kerîm’de yalnızca bu sûrede geçmektedir. 

BAKARA SURESİ DİNLEME YOLLARI

Artık yeni teknolojilerle birlikte insanlar Kuran’ı Kerim’i internet üzerinden dinliyor. Bakara da telefon uygulamaları, Youtube ve diğer internet sitelerinden açıp dinlenebilir. 

BAKARA SURESİ KAÇ SAYFADIR?

Bakara suresi en uzun suredir. Toplam 48 sayfadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal