Bakanlıktan Kısa Çalışma Ödeneği Müjdesi

Türkiye'de alınan coronavirüs önlemleri Kısa Çalışma Ödeneğine de yansıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği koşullarını daha uygun hale getirdiklerini duyurdu.

25.03.2020-07:56 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-08:03) Bakanlıktan Kısa Çalışma Ödeneği Müjdesi

Türkiye'de alınan coronavirüs önlemleri Kısa Çalışma Ödeneğine de yansıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği koşullarını daha uygun hale getirdiklerini duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nun onayından geçen düzenlemeyle, Kısa Çalışma Ödeneği koşullarının daha uygun hale getirildiğini belirtti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk konuya yönelik Twitter üzerinden bir açıklama gerçekleştirdi. TBMM'de kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna yönelik bilgilendirme yapan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Coronavirüs tedbirleri kapsamında TBMM Genel Kurulunda kabul edilen düzenleme çerçevesinde, Kısa Çalışma Ödeneği şartlarını kolaylaştırarak, 600 günü 450'e, 120 günü de 60 güne indirdik. Çalışanımızı, işverenimizi ve istihdamı koruyacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal