Bakanlıktan Kentsel Dönüşümü Hızlandıracak Hamle Geldi

Kentsel dönüşüm çerçevesinde, hak sahipleri tarafından bankalardan alınacak kredilere temin edilecek faiz desteklerinde, kredi anapara miktarı için seçilen üst limitler arttırıldı. Verilen karar ile kentsel dönüşüm süreci de hız kazanmış olacak.

13.02.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-15:09) Bakanlıktan Kentsel Dönüşümü Hızlandıracak Hamle Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konacak karar kapsamında, hak sahipliği temelinde destek olarak temin edilecek kredi anapara tutarı için üst sınır, "güçlendirme kredisi"nde 50 binden 80 bin TL'ye, "konut edindirme", "iş yeri yapım", "konut yapım" ve "iş yeri edindirme" kredilerinde de 125 binin üzerine 200 bin TL'ye yükseltildi.

Bir hak sahibi için faiz desteği temin edilecek toplam kredi miktarı da 625 bin liradan bir milyon TL'ye çıkarıldı.

Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da karar ile alakalı sosyal medya hesabı (twitter) üzerinden açıklamada bulundu.

Verilen karar sayesinde kentsel dönüşümün hız kazanacağını ifade eden Bakan Kurum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 "Vatandaşlarımıza mali kolaylık getirecek bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Yapılarını kentsel dönüşüm kapsamında yenileyen vatandaşlarımız için kredi miktarlarını arttırdık. Binasını dönüştürecek hak sahibi vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin TL'den 200 bin TL'ye, toplam kredi tutarını 625 bin TL'den 1 milyon TL'ye yükselttik. Bina güçlendirme kredisini de 50 bin TL'den 80 bin TL'ye çıkardık." 

muratkrurumtt13020202021

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal