Bakanlıktan Kadınlara Ek Sosyal Yardım Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ”Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarda artışa gittik.” açıklamasını yaptı.

11.04.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-15:56) Bakanlıktan Kadınlara Ek Sosyal Yardım Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ”Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarda artışa gittik.” açıklamasını yaptı.

Selçuk, "Şartlı doğum yardımını 100 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında ödenen miktarı da 325 liraya çıkardık." dedi.

Bakan Selçuk, konuya yönelik gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, sosyal yardımlarda hak sahiplerinin yüzde 61'ini kadınların oluşturduğunu dile getirdi.

Bakan Zehra Selçuk söz konusu desteğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla artırıldığına işaret ederek şöyle dedi: "Coronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde, sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik; şartlı doğum yardımını 100 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında ödenen miktarı da 325 liraya çıkardık" 

Bakan Selçuk, 2003'ten bu yana çocuk ve kadınlar için şartlı sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, şartlı doğum yardımı ve şartlı lohusalık yardım programları gibi Sağlık Yardım Programları, 2012'den bu yana da eşi vefat etmiş, yoksulluk riski ile karşı karşıya kadınlar için Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım Programı (EVEK) uygulandığını dile getirdi.

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk, yeni düzenlemeyle birlikte, şartlı sağlık yardımı, şartlı lohusalık yardımı ve şartlı gebelik yardımı miktarlarında da yüzde 29'luk artış gerçekleştiğini dile getirdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal