Bakanlıktan Evlenme Başvurularına Düzenleme

İçişleri Bakanlığı, 81 şehrin valiliğine evlenme başvurularıyla ilgili yönelik yeni düzenlemeler kapsayan "Evlendirme İşlemleri" konulu genelge yolladı.

29.12.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 29.12.2020-11:07) Bakanlıktan Evlenme Başvurularına Düzenleme

İçişleri Bakanlığı'ndan yollanan genelgede düzenleme sayesinde evlendirme işlemlerinde çiftlerden birinin ikamet ettiği şehir ile ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğu kaldırıldı.

Genelgedeki yeni düzenleme ile ikamet adresi ve adres koşulu istenmeksizin müracaat işlemi herhangi bir evlendirme dairesine yapılabilecek.

Bakanlıkça yollanan genelgede, şahısların evlenmelerinde engel durumlarının olup olmadığıyla ilgili tespitin, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) ile Kimlik Paylaşımı Sistemi (KPS) aracılığıyla yapıldıktan sonra evlendirme memurlukları aracılığıyla "Evlenme Ehliyet Belgesi" ve evlenmeyle ilgili diğer belgelerin hazırlandığı belirtildi.

"Günümüzde iletişim, ulaşım, şehir içi ve şehirler arası nüfus hareketliliği göz önüne alındığında, kişilerin bulunduğu yerdeki evlendirme memurluğuna müracaat ederek evlenme işlemlerinin yapılmasında herhangi bir sakınca görülmemektir" ifadelerine yer verilen genelgede, talep edilen şehir ile ilçeye evlenme müracaatının yapılabileceği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal