Bakanlık şartta karşılıkta aramıyor! 3.500 TL ödeme dağıtacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan acil nakit ihtiyacı olan vatandaşların müjde duyuruldu. PTT üzerinden 3.500 TL nakit destek sağlanacağı paylaşıldı.

22.03.2024-11:49 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-11:49) Bakanlık şartta karşılıkta aramıyor! 3.500 TL ödeme dağıtacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjdeli haber duyuruldu. PTT iş birliğiyle 3.500 TL nakit destek ödemesi sağlanacağını paylaşıldı. Ekonomik koşullar doğrultusunda Bakanlıklar ve Belediyeler tarafından her ay düzenli olarak sağlanan destek yardım ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Harcamalarda zorluk yaşayan vatandaşlar 3.500 TL değerinde sosyal yardım destek ödemesinin sahibi olabilecek. Bakanlık resmi sayfası üzerinden başvurulacak olan 3.500 TL değerindeki nakit destek ödemesinden PTT ile faydalanabilirsiniz.

3.500 TL doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak?

Ülke genelinde mart ayı itibariyle kışın etkisini tekrardan göstermesinden kaynaklı doğalgaz desteklerini ne zaman yatırılacağı konusu da tekrardan gündeme geldi kış aylarında doğalgaz faturalarının maliyetlerinin yükselmesi vatandaşları zora sokarken aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından sunulan 3.500 TL tutarındaki doğalgaz destek ödemesi bir nebze de olsun ceplere rahatlatıyor.

Bakanlık şartta karşılıkta aramıyor! 3.500 TL ödeme dağıtacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT iş birliği ile sunulacak doğal gaz destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Nisan ve Mayıs ayında da bu desteğin yatıp yatmadığı konusunda büyük merakta. Bakanlık tarafından sunulan doğalgaz desteği 8 ay boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. 2023 yılının ekim ayında başlamış olan doğal gaz destek ödemeleri, 2024 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek. Yani doğalgaz desteğinden faydalanacak olan vatandaşlar Nisan ve Mayıs aylarında da 3.500 TL’ye kadar nakit destek ama ödemesinden yararlanabilecek.

3.500 TL doğalgaz desteğini nasıl başvurulur?

3.500 TL doğal gaz desteğine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurularını eksiksiz şekilde iletebilirler. Bunun yanı sıra E -  Devlet üzerinden online şekilde sosyal destek yardımlarına başvurmak mümkündür. Başvuruda bulunduktan sonra başvuran kişinin koşulları sağlayıp sağlamadığı denetlenir. Daha sonra onay alır ve ödemeler aylık düzenle hesap yatırılır.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal