Bakanlık müjdeyi duyurdu: Bayram tatilinde otobüslere ek sefer izni!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, şehirler arası hizmet veren otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatili süresince yapacakları ek seferler için izin dönemini başlatıyor. 16 Nisan'a kadar sürecek olan bu izin dönemiyle, vatandaşların bayram tatili süresince seyahat taleplerinin karşılanması hedefleniyor.

02.04.2024-17:44 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-17:44) Bakanlık müjdeyi duyurdu: Bayram tatilinde otobüslere ek sefer izni!

Ramazan Bayramı tatili boyunca yoğun bir yolcu potansiyeli beklenirken, mevcut tarifeli seferlerin bu talebi karşılamada yetersiz kalabileceği öngörülüyor. Bu nedenle otobüs firmalarına ek sefer düzenleme izni verilmesi kararı alındı. Yarından itibaren başlayacak olan ek sefer izni, B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmaları kapsayacak. Bu firmalar, zaman tarifesine bağlı olmaksızın, B2 ve D2 yetki belgeli olan ve 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 16 Nisan'a kadar kullanabilecekler.


Vatandaşların güvenlik ve rahatı ön planda tutuldu

Düzenlemeyle amaçlanan, karayolu ulaştırma hizmetlerinde herhangi bir aksamanın yaşanmaması ve vatandaşların olası mağduriyetlerinin önlenmesidir. Firmaların, taşımacılık faaliyetlerini sürdürürken belirlenen kurallara uymaları ve sorumluluklarını yerine getirmeleri bekleniyor. Bu kapsamda, firmaların tarifeli yolcu taşımacılığı hat listesine sadık kalmaları, belirlenen ücret tarifelerine uyum sağlamaları ve Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

B2 yetki belgesi uluslararası tarifesiz, D2 belgesi ise yurtiçi tarifesiz otobüs seferlerine çıkacak firmalara verilecektir. Bu düzenleme ile vatandaşların seyahatlerinde yaşayabilecekleri olası sıkıntıların önüne geçilmesi ve bayram tatili süresince daha rahat ve güvenli bir yolculuk deneyimi sağlanması hedeflenmektedir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal